Stubičani oduševljeni: ¨Požega je prelijepa. Vratit ćemo se, to je sigurno¨

Blanka i Tihomir Vrančić iz Donje Stubice
(FOTO: Lidija Galić)

13.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7087

"Došla sam u posjet najboljoj prijateljici s fakulteta pa smo iskoristili priliku detaljno razgledati Požegu. Nikad prije nisam obilazila grad s vodičem i doista sam iznenađena koliko je ovdje znamenitosti", rekla nam je Blanka Vrančić iz Donje Stubice. Ona i suprug Tihomir odlučili su organizirano tijekom prijepodneva razgledati Požegu, pod stručnim vodstvom turističkog vodiča Vladimira Štibrića.






- Doista se ima što pogledati, puno je tu znamenitosti, spomenika i poznatih ljudi. Kemičarka sam po struci i čula sam uglavnom za kemičare, ali nisam znala da je Požega imala pjesnike, slikare i druge umjetnike. Posebno mi se svidjela Crkva sv. Lovre i priča o domaćinskoj školi kod časnih sestara – dodala je Blanka.


- Požega je prelijepa. Vratit ćemo se, to je sigurno – rekla nam je.





Požegu je prvi put danas razgledavala i Brigita Lucić iz Pleternice. Oduševljena je gradom koji joj je tako blizu, ali ga do sada nije imala priliku detaljno razgledati i upoznati se s njegovim ljepotama i vrijednostima.

- Ovo je savršena ideja. Grupno razgledavanje grada u pratnji vodiča je odlična stvar. Upravo sam u postupku otvaranja turističke agencije gdje želim ponuditi drugima da upoznaju ne samo pleternički kraj nego i cijelu Zlatnu dolinu. Saznala sam za organizirano razgledavanje Požege putem facebook-a i rekla prijateljici koja uopće nije znala za to. Danas smo ovdje zajedno i mislim da nedostaje malo više reklame jer zasigurno ima još puno ljudi koji bi to željeli doživjeti – smatra Brigita.





Smatra da su eko i agro turizam bogatstvo ovog kraja koje samo treba dobro prezentirati drugima.

- Unatoč vrućini danas imamo veliku grupu. Drago mi je što su se i sami Požežani odazvali, a za one koji danas nisu bili s nama novo razgledavanje Požege organiziramo 11. srpnja – pozvala je svoje sugrađane Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI