Ove godine neće biti zaprašivanja komaraca u Požeštini

Zaprašivanje komaraca-ilustracija
(FOTO: Wikimedia Commons)

12.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3152

Na upite naših čitatelja o zaprašivanju požeškog područja protiv komaraca, iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Grada Požege doznajemo kako ove godine u našem kraju zaprašivanja vjerojatno neće biti, a sve ovisi o daljnjem razvoju situacije na terenu.

- Zaprašivanje se ne provodi u cijeloj zemlji, nego na područjima koja su obično kritična, kao što su Osijek, Slavonski Brod i Zagreb. Kod nas zasad nema potrebe, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. O tome više znaju u Zavodu za javno zdravstvo - rekao nam je Darko Puljašić, dogradonačelnik Požege.

- Mi možemo preporučiti i savjetovati, ali odluku o zaprašivanju donose jedinice lokalne samouprave - rekao nam je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. On nam je potvrdio da na području naše županije zasad nema potrebe za zaprašivanjem, a lani je bila specifična situacija zbog poplava.


Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nam je odgovorila da Grad Pleternica ne planira ove godine izdvojiti iz proračuna novac za tu svrhu, a prošle godine su proveli zaprašivanje nakon poplava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI