¨Za nepropisno parkiranje nadležan je Komunalac. Ja mogu, a i ne moram reagirati¨

Prometni redar
(FOTO: Lidija Galić)

12.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9142

Pronaći parkirno mjesto iza Gradske kuće četvrtkom, petkom i subotom je kao dobitak na lutriji. Uz uobičajenu gužvu tim danima, dodatni problem su vlasnici kamiona koji svoja vozila parkiraju na dva parkirna mjesta te na taj način umjesto pet zauzmu desetak i više mjesta. Neki čak parkirno mjesto koriste za ostavljanje kolica za dostavu.






- Uočio sam da tako parkiraju, no nisam još dobio službenu dojavu i prigovor iz Parkirne službe koja ubire i upravlja time. Stavljao sam već nekima kazne, ali tim parkiralištem upravlja Komunalac - rekao nam je prometni redar Franjo Krvarić koji je odnedavno zadužen za kontrolu i kažnjavanje u slučaju pogrešnog parkiranja.


- U takvim slučajevima mogu, a i ne moram reagirati. Postupam, primjerice, kad netko automobil parkira na mjesta za motocikle. Nije korektno da netko parkira na dva mjesta, ali ima mjesta za parkiranje koliko god hoćete u gradu, samo treba ga naći. - dodaje Krvarić.

Anto Bekić, direktor Komunalca kaže, međutim, kako je to ipak posao prometnog redara.

- To su nepravilnosti u parkiranju i za to je nadležan prometni redar. Za obavljanje svoje djelatnosti ne treba dobiti obavijest od nas već uočavati nepravilnosti i raditi na tome da se one isprave. Komunalac može za jedno vozilo naplatiti samo jednu parkirnu kartu, nikako dvije. U slučaju da netko nepropisno parkira za to je nadležan prometni redar. Ne vidim načina da u tom slučaju reagira Komunalac jer mi smo nadležni za naplatu parkiranja i kontrolu ima li netko parkirnu kartu ili ne - tvrdi Bekić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI