¨Ako je netko ovisnik, dolazi do problema u obitelji¨ (foto)

Nagrađeni su pobjednici natječaja "Kreativni i neovisni"
(FOTO: Lidija Galić)

10.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6830

Učenicima srednjih škola, koji su na natječaju "Kreativni i neovisni" napravili najbolje radove, uručene su danas novčane nagrade. Riječ je o trećem natječaju do sada za koji su se prijavili učenici iz četiri požeške škole, Gimnazije, Katoličke gimnazije, Ekonomske i Poljoprivredno-prehrambene. Na natječaj je pristiglo 16 radova, što je manje nego lani kada su na natječaju sudjelovali učenici pet srednjih škola.

Nagrađenima su uručene novčane nagrade u iznosima od 100 do 750 kuna, mentori su dobili knjige, a škole po tisuću kuna. Sudjelovali su u četiri kategorije, a to su likovni uradak, fotografija, video uradak i plakat.







U kategoriji fotografije najbolje su radove napravile te po 450 kuna dobile Klara Ćavar, učenica Gimnazije Požega te Helena Crnković iz Ekonomske škole. Nagrađene su i njihove mentorice Magdalena Došen i Višnja Menđel-Troha.

Najbolji je film napravila Ingrid Grgurić, učenica Katoličke gimnazije s pravom javnosti. Mentorica joj je prof. Marijana Čorluka, a Ingrid je dobila novčanu nagradu u iznosu od 750 kuna. Isto toliko dobila je i za najbolji individualni plakat pod nazivom "Kocka života".

Drugo mjesto i 500 kuna u istoj kategoriji pripalo je Emi Hiršman, a treće mjesto i 300 kuna Klari Ćavar.

Najbolji grupni uradak u kategoriji fotografije napravile su Lea Mirković i Lorena Mandić pod nazivom "Zaštiti život-zgazi ovisnost". Svaka je od njih dobila po 250 kuna. Toliko su dobile i Ema Thur i Elizabeta Vuković iz Katoličke gimnazije za fotografiju pod nazivom "Radije biram".





Najbolji film su napravile Mellory Nekić, Patricija Gerbec, Marina Mijatović i Patricia Mršić te time osvojile svaka po 500 kuna.

U kategoriji plakata najbolje je ocijenjen rad Školskog preventivnog tima Ekonomske škole u Požegi.

Povjerenstvo je posebno nagradilo radijsku emisiju učenika Poljoprivredno-prehrambene škole "Piti ili ne piti" učenika Marijana Ligenze i Josipa Dominika Crnjca pod mentorstvom prof. Ivanke Kandjera. Njima su dodijeljene nagrade u iznosu od 250 kuna.

Nagrađenim je učenicima čestitao danas župan Alojz Tomašević.





- Vi ste ti koji ovisnost, koja je veliki problem ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu, prepoznaju kao problem. Vaši radovi su podstrek za one ljude koji se bore s problemima ovisnosti. Ako je netko ovisnik i ne može živjeti bez toga, dolazi do problema u obitelji i cijelom sustavu, a najveći je problem njegovo zdravlje. Zbog toga će Županija davati potporu vama i generacijama iza vas kako bi ukazali na probleme ovisnosti – rekao je župan Tomašević.

Natječaj "Kreativni i neovisni" realiziran je u organizaciji Požeško-slavonske županije i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI