Pogledajte kako izgledaju kućice za knjige: ¨Na vama je da se brinete o njima¨

Izrada kućice za knjige u Pakracu
(FOTO: Knjižnica Pakrac/Facebook)

10.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5743

Završena je akcija Gradske knjižnice Pakrac pod nazivom "Knjižnica bez granica", koju je s nešto manje od 13 tisuća kuna financirala Zaklada Slagalica, kao jednu od inicijativa prijavljenih na natječaj "Naš doprinos zajednici".






"Na fotografijama koje ekskluzivno donosimo možete vidjeti kako su naši sugrađani Hrvoje Šebić i Pero Antunović majstorski izradili ove kućice koje će biti popunjene knjigama, časopisima i koje ćete moći besplatno koristiti na osam lokacija: Prekopakra, Donja Obrijež, Badljevina i na pet lokacija u samom gradu Pakracu ( ispred zgrade gradske uprave, dječje igralište u naselju Jug, dječje igralište kod Vatrogasnog doma, dječje igralište na Kalvariji, Pilanski put)", piše na Facebook stranici Gradske knjižnice Pakrac uz objavljene fotografije izrade i postavljanja kućica s knjigama po gradskim punktovima.






- U utorak, 16.lipnja u 11 sati svečano otvaramo knjižnice i tada one prestaju biti vlasništvo knjižnice i postaju vlasništvo svih vas. Na vama je da se brinete o njima, savjesno uzimate i vraćate knjige, ali ih i obogatite nekim knjigama koje su vam višak na policama. Svaka inicijativa je dobrodošla. Bilo bi zgodno posaditi cvijeće pored neke od knjižnica, možda nekad postaviti i klupu za čitanje, sve opcije su otvorene - poručuje Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI