¨Nije točno da smo intervenirali nakon 15 minuta, bili smo tamo već 2 min. nakon poziva¨

Hitna pomoć i Dom zdravlja
(FOTO: Mario Nakić)

10.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9609

"Nije točno da je hitna pomoć na intervenciju u Ulici sv. Roka došla tek nakon 15 minuta. Na intervenciju smo krenuli dvije minute od poziva i za šest minuta smo već bili na hitnom prijemu", rekao nam je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu u Požegi nakon što su očevidci na mjestu stradavanja 20-godišnjakinje izjavili da je hitnoj trebalo 15 minuta da dođu na mjesto događaja.

- Naš prosjek izlazaka na intervencije među pet je najboljih u Hrvatskoj po brzini izlaska na teren. Imamo GPS uređaje u vozilu koji prate sve od trenutka kad se vozilo upali do trenutka kad stigne na mjesto nesreće i preda pacijenta. Sve se to vodi i putem računala i ručno i takvi su podaci apsolutno točni, a u istom ih trenutku ima i Hrvatski zavod za hitnu medicinu u Zagrebu i HZZO - pojašnjava Barišić te ističe da ovakve izjave očevidaca nisu korektne niti točne.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI