Otvorena izložba o Rudolfu Heliju: ¨Ovo je samo dio onoga što je on radio za Požegu¨

Izložba posvećena Rudolfu Heliju
(FOTO: Pozega.hr)

09.06.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 3108

U povodu Međunarodnog dana arhiva danas je u prostoru požeške Gimnazije otvorena izložba posvećena Rudolfu Heliju, jednom od najznačajnijih arhivskih i kulturnih djelatnika i požeških publicista. Riječ je o izložbi arhivskog gradiva koje svjedoči o radu i aktivnostima Rudolfa Helija koji je, kako kažu autori izložbe, svojom aktivnošću i kreativnošću pridonio vrijednim akcijama požeškog arhiva, potvrđujući time svoju stalnu brigu o nacionalnoj arhivskoj baštini, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

- Izložba pokazuje samo mali dio onoga što je on radio, posebno kada je u pitanju novinarstvo, brinući se o svim malim segmentima Požege kroz svoj rad i aktivnosti u novinarstvu od Požeškog lista, Večernjeg lista, Glasa Slavonije i svih onih tiskovina koje su prihvatile njegov način rada – rekao je Tomislav Radonić, voditelj Arhiva u Požegi i jedan od autora ove vrijedne izložbe.




Uz mnoge uglednike iz političkog, društvenog i gospodarskog života Požege, otvorenju izložbe prisustvovali su i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, ravnatelj Državnog arhiva u Slavonskom Brodu Ivan Medved, ravnatelj Gimnazije Požega Pavao Bucić, msgr. Josip Devčić i dr. Izložbu je otvorio Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije, a izloženo arhivsko gradivo svi zainteresirani mogu pogledati do 31. listopada 2015. godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI