Kreću priključci: Od 116 kućanstava zahtjeve predalo njih 15

Ivica Kovačević na gradilištu u Treštanovcima
(FOTO: Lidija Galić)

08.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2890

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uplatila je Općini Jakšić 2,9 milijuna kuna za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" iz IPARD programa.

- To je novac koji smo utrošili za izgradnju kanalizacije i pročistača otpadnih voda u Treštanovcima. Naselje ima 116 kućanstava, a prema sadašnjim informacijama 15-ak ih je već podnijelo zahtjeve za priključenje. Cijena priključka je oko 900 kuna koje korisnici plaćaju "Tekiji" d.o.o. i koja treba organizirati sastanak s mještanima vezan za priključenje na vodovod i kanalizaciju. Vjerujem da će to biti vrlo brzo jer stvoreni su svi preduvjeti za priključenje – rekao nam je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.Izgradnja kanalizacijske mreže u dužini od 3.250 metara počela je lani u srpnju, radovi su završeni u prosincu, a uporabna je dozvola dobivena krajem veljače.

- Podnijeli smo zahtjev za povrat novca i prihvaćeni su nam troškovi umanjeni za stotinjak tisuća kuna koje smo sami morali namaknuti – dodao je Kovačević.


Kaže da upravo završava dokumentaciju za odvojak Ulice Stjepana Radića. Radovi su u potpunosti završeni i dobivena je uporabna dozvola te suglasnost Ministarstva zaštite okoliša da je projekt izveden u skladu s uvjetima zaštite okoliša EU i Republike Hrvatske.


- Sutra podnosimo zahtjev za povrat novca i očekujemo da ćemo ga dobiti za 20-ak dana. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 505 tisuća kuna, a odobreno nam je 480 tisuća kuna. Razlika je trošak Općine – pojasnio je Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI