Vidovčani kreću u borbu za ulazak u 4. HNL: ¨Dat ćemo sve od sebe pa kako bude¨

NK Dinamo Vidovci - prvaci 1. ŽNL
(FOTO: Josip Marković)

08.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5089

Nogometni klub "Dinamo" iz Vidovaca, ovogodišnji prvak 1. Županijske nogometne lige, u srijedu će igrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u viši rang - Regionalnu međužupanijsku ligu Slavonije i Baranje (4. HNL istok). Vidovčanima će protivnik biti NK Graničar iz Brodske Varoši, ovogodišnji prvak 1. ŽNL Brodsko-posavske županije. Prva utakmica igra se u srijedu, 10. lipnja na stadionu u Vidovcima s početkom u 18 sati, a uzvratni susret je najavljen za nedjelju, 14. lipnja na stadionu Marsonije u Slavonskom Brodu zbog radova na stadionu u Brodskoj Varoši.

- Vidjet ćemo kako ćemo proći u kvalifikacijama. Kažu da je brodska županijska liga jača od naše, ali mi smo kompletni i dat ćemo sve od sebe. Pozivam navijače da dođu u srijedu i da nam pruže potporu u borbi za viši rang - rekao nam je Tomislav Čabraja, predsjednik Dinama koji nam je potvrdio da Dinamo ima namjeru, ukoliko prođe kvalifikacije, zaigrati u 4. HNL. To bi bio najveći uspjeh kluba u posljednjih 30-ak godina.

Krešo Poleti, trener vidovačke momčadi, potvrdio nam je da su njegovi igrači spremni za ovaj nimalo lak zadatak.


- Mi smo nakon osvajanja naslova imali dva dana odmora i odmah smo potom nastavili trenirati. Graničar je jako dobra ekipa, imaju neke odlične igrače, pokupili su gotovo sve što vrijedi u brodskom kraju. Neće biti lako, ali mi se nećemo predati. Igramo prvu utakmicu na našem terenu, nadam se da će doći što više navijača da nas podrže. Mi ćemo se boriti pa kako bude - rekao nam je trener Poleti.


Ukoliko Vidovčani budu bolji u ukupnom rezultatu iz dvije kvalifikacijske utakmice protiv Graničara iz Brodske Varoši, pridružit će se pakračkom Hajduku koji je protekle sezone bio jedini predstavnik Požeško-slavonske županije u 4. HNL te je završio sezonu na 5. mjestu.

Dodano u 14,15

Eventualni ulazak Dinama u 4. HNL bio bi zapravo najveći uspjeh ovog kluba u cijeloj gotovo 70-godišnjoj povijesti.

- NK Dinamo Vidovci Dervišaga je nasljednik Nogometnog kluba "Slavonac" Dervišaga koji je osnovan u rujnu 1946. godine i Nogometnog kluba "Sloga" Vidovci osnovanog 1960. godine. Slavonac i Sloga su se 1963. godine ujedinili u jedan klub "Dinamo" Vidovci-Dervišaga. Prije ove sezone posljednji smo put bili prvaci Županijske lige davne 1994. godine. Izvan područja naše županije klub se natjecao krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, prije rata, u tadašnjoj Međuopćinskoj ligi Slavonski Brod - Slavonska Požega - Nova Gradiška - ispričao nam je Marinko Marić, potpredsjednik kluba.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI