Promet zatvoren do daljnjeg: ¨Možda ćemo morati premjestiti cestu¨

Odron na cesti Kutjevo - Orahovica
(FOTO: Čitatelj)

08.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6995

Gotovo tri tjedna zatvorena je županijska cesta između Kutjeva i Orahovice. Problem je velik i cesta bi mogla biti zatvorena dulje vrijeme, doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka.

- Riječ je o velikom zahvatu. Došlo je do zasićenosti gornjeg sloja i pokrenulo se klizište. Otišlo je oko tri tisuće kubika zemlje i šume. Na oko to ne izgleda zahtjevno, no razmišljamo čak da cestu pomaknemo dalje od tog odrona, a nastalu rupu saniramo. Da nije tako velik problem, već bi sve bilo riješeno. Sigurnost prometa je u pitanju. U pregovorima smo s Hrvatskim šumama kako bi to sanirali na najbolji način – pojasnio je Jozak.

Kaže da je, nakon što se postigne dogovor s Hrvatskim šumama, potrebno napraviti tehničku dokumentaciju jer će se za gradnju pristupnog puta morati sjeći šuma.


- Teren je jako loš, a procedura je takva kakva je i riječ je doista o velikom zahvatu. Sve dok radovi ne budu u potpunosti završeni promet će tom dionicom biti zatvoren – zaključio je Jozak.


Procjenjuje da će radovi koštati oko 1,5 milijuna kuna, a financirat će ih Županijska uprava za ceste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI