Požega upotpunjava pred i posezonu: ¨Ciljamo na Slovence i Austrijance¨

Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

06.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4954

Požega je postala jedna od 39 hrvatskih destinacija koja posjetiteljima nudi atraktivne sadržaje u pred i posezoni (PPS). Pilot projekt PPS destinacija krenuo je lani, međutim, zbog nedostatka smještajnih kapaciteta požeška Turistička zajednica nije se mogla kandidirati za PPS destinaciju.

- Povezali smo se s općinama Sibinj i Brodski Stupnik s kojima smo osnovali PPS klub Aurea Pannonia i obuhvaća turističke zajednice Požege, Velike, Pleternice, Kutjeva, Lipika, Pakraca te općina Kaptol, Sibinj i Brodski Stupnik - pojašnjava direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Dodaje da će na ovaj način zajedno promovirati našu destinaciju kreirajući zajedničke događaje i manifestacije te poticati suradnju privatnog i javnog sektora.


- Cilj je da se županije povežu, a ne da svaka ima svoju posebnu priču. Nas i Brodski Stupnik povezuju vina i biciklističke staze. Znamo da u Slavoniji ne postoji pred i posezona već je kod nas sezona tijekom cijele godine. Međutim, cilj je što više popuniti sadržaje prije srpnja i nakon rujna. Dva su ključna proizvoda na koje ćemo se bazirati, a to su gastronomija i enologija i cikloturizam, a ciljana skupina su nam turisti iz Slovenije i Austrije - kaže Podoljak.


Ističe da je naše podneblje posebno zanimljivo biciklistima zbog geografskih karakteristika, smještajnih kapaciteta koji su prilagođeni upravo njima, na ovom se području održavaju brojne biciklističke utrke i zbog toga je naglasak stavljen upravo na cikloturizam.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI