Grad Pakrac donosi novu odluku o cijenama za vrtić, prodaje i nekretnine

Dječji vrtić Maslačak
(FOTO: Tomislava Marošević)

05.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3562

Gradsko vijeće grada Pakraca u srijedu će odlučivati o novoj odluci o participaciji cijene u dječjem vrtiću. Lani je došlo do poskupljenja za većinu roditelja, a sada će neki će plaćati više, a neki manje nego prije.

Prema prijedlogu odluke, koju potpisuje predsjednik vijeća Zoran Krejči, cijena koju će plaćati roditelji koji primaju do 1.600 kuna po članu obitelji bit će 550 kuna. U drugom razredu su roditelji čija primanja su u rasponu od 1.600 do 3.000 kuna, a oni će plaćati 650 kuna po djetetu dok će roditelji s plaćom većom do 3.000 kuna plaćati 750 kuna. Za drugo dijete iz iste obitelji cijena se umanjuje za 50 posto, a treće i svako sljedeće dijete u vrtiću je oslobođeno plaćanja.

Grad Pakrac će pokušati namaknuti manjak u proračunu i prodajom 17 nekretnina čija je vrijednost ukupno procijenjena na nešto više od milijun kuna. Među tih 17 nekretnina su tri trosobna stana u zgradama u Bolničkoj ulici i 14 građevinskih zemljišta u Pakracu, Prekopakri, Kraguju i Badljevini. Trosobnim je stanovima početna cijena procijenjena na oko 250.000 kuna dok cijene građevinskih zemljišta, ovisno o površini, variraju od nekoliko tisuća do 50-ak tisuća kuna.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI