Zbog nedostatka novca odustaje se od asfaltiranja dviju ulica u Vidovcima

Gradonačelnik i zamjenici u obilasku Vidovaca
(FOTO: Pozega.hr)

02.06.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 5361

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim je zamjenicima Darkom Puljašićem i Marijem Pilonom jučer posjetio dva najistočnija prigradska naselja Požege – Dervišagu i Vidovce, zadržavši se u razgovoru s tamošnjim predsjednicima mjesnih odbora, Marijanom Ešegovićem (Dervišaga) te Ivanom Radičevićem (Vidovci), ali i brojnim mještanima, uz koje je bio i vidovački župnik, vlč. Nedeljko Androš.

U Vidovcima je gradonačelnik obišao dvije neasfaltirane ulice – Željezničku i Radničku koje su bile u planu za ovu godinu, međutim nakon odluke Vlade RH o drukčijoj raspodjeli poreza na dohodak, zbog čega će Grad Požega u ovoj godini ostati bez više od 6 milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava, od toga se moralo odustati, jer jednostavno novca nema.

- Da nije bilo te loše Vladine odluke, ove biste godine sigurno dobili asfalt. No, molit ću vas za još malo strpljenja, do proljeća 2016. godine, tada ste na redu, tada ćemo asfaltirati i Željezničku i Radničku ulicu, u kojoj smo u međuvremenu preko Tekije riješili problem s vodovodnom mrežom. Za obje je ulice dokumentacija pri kraju te nam ostaje još samo dobiti građevinsku dozvolu, kako bismo na proljeće iduće godine, čim asfaltne baze prorade nakon zimske stanke, mogli krenuti u asfaltiranje – kazao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović okupljenim mještanima Vidovaca.


Potom je gradonačelnik sa svojim suradnicima posjetio i župnu crkvu sv. Ivana Krstitelja u Vidovcima, vidjevši i novi oltar koji je postavljen prošli tjedan, uz 40.000 kuna pomoći iz gradskoga proračuna.


- Hvala vam na pomoći za oltar, ali i one ranije pomoći koje smo dobili od Grada – kazao je vidovački župnik vlč. Nedeljko Androš, izrazivši zadovoljstvo što će Grad pomoći i u asfaltiranju prilaznoga puta crkvi.

Nakon obilaska mosta preko Orljave za vidovačka polja, kojem je također potrebna sanacija te će se sada prvo izraditi troškovnik potrebnoga zahvata, gradski su čelnici posjetili Dervišagu u kojoj su obišli ove godine odrađene zahvate na asfaltiranju spojeva u nekoliko ulica, s posebnom se pažnjom zadržavši na kraju Orljavske ulice gdje je izrađen nasip kako bi se tamošnje kuće spasile od Orljave. Tamo je potrebno učiniti dodatan angažman kako bi se problem trajno riješio, što se očekuje prvenstveno od Hrvatskih voda, kroz najavljeno uređenje Orljave.

Obišlo se tom prigodom i mjesno igralište u Dervišagi te još nekoliko brdskih ulica koje također zahtijevaju određene zahvate, što će se odraditi u koordinaciji mjesnoga odbora i gradske komunalne službe, objavljeno je na službenim stranicama Grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI