Vlahović (SDP) prvo prozvao 034portal pa povukao optužbe

Ivan Vlahović (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

02.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8095

Iako je najavljena tema za današnju SDP-ovu konferenciju za novinare bila "Dvije godine nesposobnosti gradske vlasti", Ivan Vlahović, član Gradskog odbora SDP-a, ponovno je aktualizirao situaciju u požeškom vatrogastvu. Tvrdi da su u medijima iznesene netočne tvrdnje koje su vatrogastvo dovele na stup srama.

- Nova gradska vlast vatrogastvo je dovela do jednog velikog "ničega". Netočno je da je JVP imala 600 intervencija, a DVD nijednu jer nisu to sve vatrogasne intervencije - tvrdi Vlahović.

Budući da je izjava o tome da DVD Požega nije imao nijednu vatrogasnu intervenciju tvrdnja njihovog predsjednika Šimuna Miletića, Vlahović kaže da bi se Miletić zbog toga trebao obratiti javnosti, ali ne zna zašto to još nije napravio. Dodaje da je DVD Požega imao 160 intervencija, no ne u gašenju požara.
Na novinarski upit znači li to da intervencije JVP u slučaju prošlogodišnjih poplava nisu vatrogasne, Vlahović odgovara da jesu.


"Zna li gradonačelnik što je dobrovoljno vatrogastvo?"


- Gradonačelnik je izjavio da ne zna gdje se trošio novac Vatrogasne zajednice - tvrdi Vlahović.
Na novinarski komentar kako se izjava odnosila na DVD Požega, a ne na Vatrogasnu zajednicu Požege rekao je: "Možda je njegov problem što ga nismo vidjeli na skupštinama i 140. znakovitoj obljetnici DVD-a Požega. Pitam se zna li taj čovjek što je doborovoljno vatrogastvo".

Nadalje tvrdi da je neistina da Vatrogasna zajednica Požege ne izdvaja za Javnu vatrogasnu postrojbu i da im je lani donirala 28 tisuća kuna, no na upit je li riječ o redovitim davanjima ili samo jednokratnom izdvajanju prošle godine za 15. obljetnicu JVP-a, rekao je da tu informaciju nema, već samo za prošlu godinu, ali da Zajednica nema predviđena redovita izdvajanja ni za JVP, ni za DVD.

- JVP zapošljava 20 profesionalnih vatrogasaca. Mislim da je bitna činjenica koliko nas tih 20 ljudi košta jer za njih se izdvaja tri milijuna kuna godišnje - kaže Vlahović, no i tu je na novinarsku digresiju ipak ustvrdio da se radi o novcu koji se izdvaja iz državnog, a ne gradskog proračuna.

"Ne mogu Vam reći koliko je DVD zaradio od iznajmljivanja dvorane"

Za zapovjednika JVP Zdenka Mautnera i dalje tvrdi da je kandidiran od strane politike.
- Čovjek je imenovan kao vrsni stručnjak u vatrogastvu, a u program rada za 2015. unosi potrebu izgradnje nadstrešnice i pecala - zaključio je Vlahović.

Potvrdio je navode da je DVD Požega i nakon preseljenja iz starog Vatrogasnog doma 2007. godine iznajmljivao dvoranu starog Vatrogasnog  doma u Babukićevoj sve do 2012. godine.

- Koliko ja znam je. Ne mogu reći koliko je uprihodovao - odgovorio je.

Na upit smatra li da raspodjela novca putem Vatrogasne zajednice grada Požege treba ići po dosadašnjem modelu, jednima ništa - drugima pola milijuna kuna, nije konkretno odgovorio već tvrdi da JVP do sada nikad nije vidio u obrazovnim aktivnostima djece i mladeži.

- Nadstrešnicu koja je navedena u planu za 2015. planiramo napraviti za vozila naših djelatnika. Imamo svoj materijal i planiramo sami to napraviti. U sklopu toga željeli bismo napraviti mjesto gdje bi mlađi djelatnici DVD-a koji su tu često na vježbama imali gdje napraviti si roštilj - pojašnjava zapovjednik JVP Zdenko Mautner.

- Nemam se vremena osvrtati na neozbiljne tiskovne konferencije jedne stranke kao što je SDP koja na ovakav način pokušava oživjeti jedno loše vrijeme koje je bilo u gradu Požegi - kratko je prokomentirao Vlahovićeve prozivke gradonačelnik Vedran Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI