Grozdaniću najviše glasova, Džakula drugi; u Pleternici samo 1 glasač

Miroslav Grozdanić
(FOTO: PSzupanija.hr)

01.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8539

Od ukupno 6.874 registrirana birača, pripadnika srpske, češke, talijanske i mađarske nacionalne manjine u Požeško-slavonskoj županiji, jučerašnjim izborima za predstavnike nacionalnih manjina i predstavnike u vijećima nacionalnih manjina odazvalo ih se 808 ili 12 posto. Najbolji odaziv u našoj županiji zabilježili su Mađari (42 posto) dok je srpska nacionalna manjina, koja je ujedno najbrojnija, zabilježila najslabiji odaziv - 10 posto.

Od 5.617 birača, pripadnika srpske nacionalne manjine u Požeško-slavonskoj županiji ih se odazvalo 580. Najviše glasova osvojio je aktualni dožupan Miroslav Grozdanić (327), a drugi je Veljko Džakula (221). Goran Hruška osvojio je najviše glasova među Česima (43), Mihael Miler među Mađarima (34), a Josip Bartoluci među Talijanima s 52 glasa.

U gradu Požegi izborima se odazvalo 117 birača ili 9 posto pripadnika srpske nacionalne manjine. Najviše glasova osvojio je Vidomir Gavrić (93), a samo jedan glas manje Borivoj Miljević. Slijedi Željko Rajčević s 91 glasom te Branka Bosanac i Gojko Nenadović s 90 glasova svaki.


U Pakracu se odazvalo 10 posto birača srpske nacionalne manjine, a najveći broj glasova osvojio je Goran Labus (92). Bolji odaziv izborima u Pakracu zabilježili su Talijani, kojih je izašlo 100, odnosno 24 posto, a najviše glasova osvojio je Antun Bruneta (56). Među pakračkim Česima pobijedila je Slavica Plavček s 21 glasom.


U Lipiku se izborima odazvao 151 birač srpske nacionalne manjine ili 13 posto, a najviše glasova osvojio je Milorad Buzdum (91). Među lipičkim Talijanima glasovalo je samo 10 birača ili 6 posto, a svih 10 glasova osvojio je jedini kandidat Ivan Zandona. Među lipičkim Česima također se odazvalo 10 birača ili 6 posto, a svih 10 glasova osvojio je jedini kandidat Miroslav Prhal.

U općini Brestovac izborima se odazvalo 43 pripadnika srpske nacionalne manjine ili 11 posto popisanih birača. Pobijedio je Stevo Rogulić s 20 glasova. U općini Čaglin je glasovalo 30 pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno 12 posto, a najviše glasova (15) osvojio je Mišo Radosavljević. U općini Jakšić odazvalo se 23 pripadnika srpske nacionalne manjine ili 13 posto, a pobijedio je Zoran Vujasinović s 18 glasova. U gradu Kutjevu je glasovalo 22 birača, pripadnika srpske nacionalne manjine ili 11 posto, a pobijedio je jedini kandidat Mirko Stojnović s 20 glasova. U općini Velika je glasovalo 25 pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno 11 posto popisanih birača. Najviše glasova osvojio je Momir Basarić (13).

U gradu Pleternici od 213 popisanih birača, pripadnika srpske nacionalne manjine, izborima se odazvao samo jedan glasač koji je glasao za jedinog kandidata Nenada Milanovića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI