¨Uopće nam nije bio cilj biti prvi, ali kad se ukazala prilika, nismo je htjeli propustiti¨

NK Dinamo Vidovci - prvaci 1. ŽNL
(FOTO: Josip Marković)

31.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7650

"Odmah da kažem, nama nije bio cilj prvo mjesto, nama je od početka bio cilj da budemo među prvih pet. Veći dio prvenstva uglavnom smo imali Gradac ispred sebe. Međutim, kada smo vidjeli priliku, posebno u zadnja tri kola, rekli smo da je ne smijemo propustiti", rekao nam je Krešo Poleti, trener Dinama iz Vidovaca koji je današnjom visokom pobjedom u Velikoj osvojio naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige.

Čak i da Dinamo danas nije ostvario pobjedu protiv Papuka, opet bi bio prvi jer su njegovi konkurenti za naslov prvaka - Slaven iz Gradca i BSK Buk u današnjim utakmicama doživjeli poraze, ali pobjeda Vidovčana samo je potvrdila da su potpuno zasluženo ovogodišnji prvaci.

Papuk - Dinamo 2:7





Gosti iz Vidovaca krenuli su žestoko i napadački te poveli s 2:0 pogotcima Bunčića i Mikića. Veličani potom smanjuju na 1:2 pa kasnije na 2:4, ali nalet gostiju nisu uspjeli zaustaviti. Golovima Kolomaza, Božića, Ciglara, Krstanovića i Smojvira Dinamo postavlja konačnih 2:7.



- Znali smo da moramo ići na pobjedu. Dobro je što smo u zadnjem kolu ovisili sami o sebi. Svaka čast mojim igračima i na ovoj pobjedi i na cijelom prvenstvu, svaka čast i onima koji su počeli prvenstvo s nama. Mislim da smo zasluženo osvojili ovaj naslov - rekao nam je Poleti.



FOTO Više fotografija s utakmice Papuk - Dinamo pogledajte u galeriji.

Slaven - Sloga 0:2

Golovima Brune Golića i Davora Kaurića nogometaši Sloge iz slavili su u Gradcu protiv trećeplasirane momčadi Slavena pobjedu od 0:2.

- Solidna utakmica, mi svoje prilike nismo zabili, oni svoje jesu. Postigli su dva lijepa zgoditka, ja im čestitam na zasluženoj pobjedi. Čestitam i Vidovcima na zasluženom naslovu prvaka i Buku koji je isto ispred nas. Mi smo ovom sezonom prezadovoljni. Gledat ćemo da se malo pojačamo pred sljedeću pa da opet budemo tu negdje, pri vrhu - komentirao je Mijo Jozić, vratar Slavena iz Gradca koji je veći dio sezone proveo na vrhu ljestvice, a završio je na trećem mjestu.

- Utakmica je bila dobra. Domaćin kad je saznao da ne može biti prvak, onda se malo opustio, a mi smo to iskoristili. Ništa posebno. Čestitam svojim igračima i čestitam Vidovcima na naslovu - rekao je Bernard Raguž, trener Sloge iz Trenkova.

Croatia - BSK Buk 1:0

Bučani su također imali priliku danas osvojiti naslov prvaka, ali samo u slučaju da Dinamo ne pobijedi u Velikoj. Ne samo da se to nije dogodilo, već su i oni poraženi u Mihaljevcima od pretposljednje na ljestvici Croatije. Jedini gol na utakmici postigao je Matija Akik.

- Bila je to izuzetno borbena i požrtvovana utakmica s naše strane, jedva smo skupili 11 igrača i još smo imali zamjenskog vratara na golu. Usprkos tome pobijedili smo drugoplasiranu momčad, to dovoljno govori koliko vrijedimo. Ako Croatia ostane u ovoj ligi, nagodinu sigurno nećemo biti ovako nisko na tablici. Čestitam Dinamu na naslovu prvaka - rekao je Željko Mitrović, trener Croatije iz Mihaljevaca.

Croatia je predzadnja na ljestvici i ukoliko pakrački Hajduk odluči sljedeće sezone vratiti se u 1. ŽNL (što nije vjerojatno, ali je i to otvorena opcija), u tom će slučaju Croatia ispasti u 2. ŽNL.

Lipa - Požega 1:2

Nogometaši iz Stare Lipe nisu uspjeli ni u posljednjoj utakmici u 1. ligi počastiti svoje navijače počasnom pobjedom. Oba gola za Požegu postigao je Tomislav Zelenika da bi Vjekoslav Legac smanjio na 1:2.

- Oni su bili puno bolji, moglo je biti i više golova u našoj mreži iako smo i mi imali neke prilike. Mi smo ove sezone ušli iz 2. u 1. ligu i mislili smo da ćemo moći pratiti ovo natjecanje, međutim očito je da smo precijenili svoje mogućnosti. Osvojili smo 9 bodova u cijelom prvenstvu, to je realan odraz stanja u kojem se ovaj klub nalazi i vraćamo se u 2. ligu - rekao nam je Dario Marčetić, tajnik Lipe.

- Ovo je bila utakmica koja nije odlučivala ništa niti za jednu momčad. Moji dečki su dobro odigrali i zasluženo pobijedili. Za sljedeću sezonu još ne znam ništa, nadam se da će se ubrzo riješiti pitanje vodstva kluba jer trenutno ne znamo ni tko će biti predsjednik ni trener - rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

Mladost - Kutjevo 3:1

Nogometaši Mladosti iz Pavlovaca, koji su odlično započeli sezonu i prvih mjesec dana bili na vrhu ljestvice, danas su se borili da osiguraju ostanak u ligi. To im je uspjelo jer su u zanimljivoj utakmici svladali goste iz Kutjeva s 3:1. Dva je gola za Mladost postigao Domagoj Ajman, a jedan Robert Bojić.

- Znali smo važnost ove utakmice i da moramo pobijediti da bismo ostali sigurni od ispadanja u niži rang. Imali smo puno prilika na početku, ali njihov vratar je izvrstan i obranio je nekoliko "zicera". Oni su naše promašaje kaznili pogotkom i prvo je poluvrijeme završilo njihovim vodstvom 0:1. Na poluvremenu smo se pregrupirali i ponovno krenuli u napad, ovaj put uspješno. Čestitam svojim dečkima - rekao nam je Krešo Miškulin, trener Mladosti iz Pavlovaca.

Tim osvježenje iz Kuzmice na domaćem je terenu danas svladalo Kaptol s 2:1. Na ljestvici se u odnosu na prošli tjedan poredak nije bitno promijenio, jedino su Mladost i Papuk zamijenili mjesta. Lipa sigurno ispada, a Croatia je u zoni mogućeg ispadanja u niži rang.

1. ŽNL - 2014/2015.

1. DINAMO (Vidovci)...........44 (48:20)
2. BSK BUK....................40 (40:22)
3. SLAVEN (Gradac)............40 (33:26)
4. KAPTOL.....................37 (35:22)
5. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)...37 (42:32)
6. SLOGA (Trenkovo)...........35 (34:23)
7. POŽEGA.....................32 (34:34)
8. KUTJEVO....................27 (36:40)
9. MLADOST (Pavlovci).........24 (31:43)
10. PAPUK (Velika)............23 (29:45)
11. CROATIA (Mihaljevci)......22 (21:35)
12. LIPA (Stara Lipa)..........9 (22:62)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI