Cijela obitelj iz Dugog Sela došla na biciklijadu: ¨Očekivali smo težu dionicu, ali ovo je bilo taman¨

Obitelj Mažar na biciklijadu je došla iz Dugog Sela
(FOTO: Lidija Galić)

30.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12376

"Prvi smo put na biciklijadi u Požegi. Kumić nam je u organizaciji i ovo je fenomenalno. Ljudi je doista punio i jako mi je drago što smo danas ovdje. Očekivali smo malo naporniju dionicu , ali taman je bilo za naše snage jer nas ima na nekoliko varijacija bicikala. Uspjeli smo doći do cilja. Posebno mi se svidio ovaj dio kroz šumu", kaže Ivana Mažar iz Dugog Sela. Sa suprugom Tomislavom i sinovima, dvogodišnjim Matijom i četverogodišnjim Filipom došla je u Požegu na Puminu biciklijadu.

- Suprug i ja prije smo puno više vozili i to po cijeloj Hrvatskoj. Čak smo se i vjenčali na biciklima. Danas je to, uz posao i djecu malo manje, ali kad god možemo vozimo. Dečki to vole od malih nogu, to im je valjda u genima - dodaje Ivana.

Dvogodišnji Matej dobio je danas nagradu kao najmlađi sudionik biciklijade. Kako bi iz Požege ponijeli što ljepše dojmove, sudjelovali su i u sportskim igrama, potezanju konopa i biciklističkoj alki.







Druga Pumina biciklijada ove je godine okupila oko 400 sudionika. Organizatori su, kažu, prezadovoljni.

- Uz bicikliste iz Požege, Kutjeva i okolnih mjesta ovdje su danas i gosti iz Slavonskog Broda, Kutine i Dugog Sela. Vozili smo devet kilometara i sve je prošlo u najboljem redu - rekao nam je Marijan Crnjac, predsjednik Udruge PUMA.

Za sportske se igre prijavio velik broj sudionika. I dok u vožnji do Starih fenjera u Turniću natjecateljski duh nije bio važan, jer je biciklijada rekreativnog karaktera, u nekoliko sportskih disciplina svi su se vatreno borili za prvo mjesto.


Video: Udruga PUMA

U muškoj konkurenciji potezanja konopa pobijedila je ekipa sastavljena od dvojice Papaca, dvojice Galića i jednog Marića pod nazivom "Hercegovci". Među ženama je najbolja u potezanju užeta bila ekipa "Aerobik". Bicikl je najdalje, čak 5,90 metara, bacio Antonio Lanc iz Slavonskog Broda. Ivan Svjetličić pobjednik je biciklističke alke, u skakanju na jednoj nozi u ženskoj je konkurenciji bila najbolja Mihaela Devčić, a među muškima Josip Flajpan. Najstarija sudionica biciklijade je 67-godišnja Anka Budiselić.













FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI