¨Bitno je ne prepustiti se, već naći nešto što će nas držati na životu. Meni je to glazba¨

Zoran Teodorović
(FOTO: Lidija Galić)

28.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6163

"Da se vrati 1991. opet bi sve ponovio", kaže nam 44-godišnji Požežanin Zoran Teodorović. Tada je otišao rat jer je, poput mnogih drugih, vjerovao da ćemo jednog dana biti mala Švicarska. Danas živi od 2.800 kuna braniteljske mirovine.

- Tisuću kuna mi uzimaju zbog ovrhe. Prije mirovine imao sam tvrtku i zahvaljujući Kamen-ingradu koji me prevario, propao sam. Imam još više od 150 tisuća kuna duga koji moram plaćati. Kad je nestalo novca, tadašnja se supruga pokupila i otišla. Samohrani sam otac i sin iz prvog braka je student treće godine Pravnog fakulteta. Puno mu pomaže majka jer ja nemam dovoljno. I meni nerijetko treba pomoć da bih preživio. Kad god mogu, pomognu mi prijatelji iz Udruge specijalne policije "Trenk" iz Požege - prepričava dalje Zoran.

1995. godine obolio je od PTSP-a i liječnik mu, kaže, savjetuje da se mora što više kretati među ljudima, raditi i komunicirati.


- Ne smijem raditi jer sam u mirovini. Nema me nigdje, ali borim se s kolotečinom. Spas mi je glazba. Sviram gitaru od malena i od svoje 15. godine sam na požeškoj glazbenoj sceni. To je velika ljubav i pomaže mi da ne razmišljam o glupostima jer druge nema - kaže Zoran.


Braniteljima koji se bore sa sličnim problemima poručuje da si nađu bilo kakvu zanimaciju jer oni su, tvrdi, zapostavljeni.

- Mi se nemamo gdje obratiti, osim svakih šest mjeseci liječniku na kontroli. Pet branitelja dnevno se ubije. Ne smijemo sebi dozvoliti da dođemo u takvu situaciju. Mene drži glazba, nekome je odmak od svega neki drugi hobi, no bitno je ne prepustiti se, već naći nešto što će nas držati na životu - zaključuje Zoran.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI