¨Analize pokazuju da je prisutno vrlo blago zamućenje, okom nevidljivo¨

Pijesak u vodi
(FOTO: Čitatelj)

27.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3859

Nakon što su nam se stanari požeškog Sajmišta jučer ponovno požalili na pijesak u vodi, iz "Tekije" d.o.o. smo zatražili odgovor hoće li i što poduzeti da se ovaj problem riješi.

Milan Beslić, voditelj Razvojno-tehnološkog sektora nam je odgovorio da je u tijeku priprema natječajne dokumentacije za ugradnju opreme za prvu fazu filtracije, a radove i ugradnju opreme financirat će Hrvatske vode i Tekija d.o.o.

- Tijekom prošle noći na području Velike je još uvijek bilo oborina pa nije došlo do očekivanog smanjenja mutnoće na izvorištima. Izvorišta Veličanke i Stražemanke su i dalje gotovo u cijelosti isključena iz sustava vodoopskrbe, a opskrba pitkom vodom sjevernog dijela Požeštine se obavlja uglavnom iz rezervnog crpilišta Dubočanka. Na području Požege su uključeni dodatni zdenci.


Tijekom prijepodneva uzeti su uzorci vode na području Velike, Biškupaca i na više mjesta u gradu Požegi. Analize pokazuju da je prisutno vrlo blago zamućenje okom nevidljivo, uz prisutnost rezidualnog klora u svim uzorcima i da se stanje normalizira. Djelatnici Tekije d.o.o. i dalje prate stanje na terenu i poduzimaju potrebne aktivnosti na ispiranju mreža do potpune normalizacije stanja – odgovorio nam je Beslić.




Apelira na građane da ukoliko primijete zamućenje takvu vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja, te da o zamućenju obavijeste dežurnu službu Tekije d.o.o. na broj telefona 312-450.

Tvrdi da su do sada imali samo jedan upit korisnika s područja Sajmišta vezan za prisutnost pijeska u vodi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI