Slavija neće u 2. HNL: ¨Naše gospodarstvo ne bi to moglo podnijeti¨

27.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 6641

Nogometni klub Slavija iz Pleternice je u subotu osigurao naslov prvaka 3. HNL istok dva kola prije kraja prvenstva i time natjecateljski izborio kvalifikacije za ulazak u viši rang, odnosno 2. HNL. Pleterničani ipak nemaju želju ući u višu ligu, a razlozi su prvenstveno financijske prirode.

- Pravila su takva, da su se klubovi još početkom sezone morali izjasniti, ukoliko dođu u situaciju da budu prvi, žele li ići u viši rang. Mi to nismo učinili jer nemamo ni tehničke ni financijske uvjete. Mi smo čvrsto na zemlji, to bi bio preveliki zalogaj za naše gospodarstvo koje to ne bi moglo podnijeti. Želimo ulagati, koliko budemo u mogućnosti, u sadržaje koji bi okupljali mlade, u tom smjeru idemo. Ako danas-sutra bude prilike, mi ćemo je rado iskoristiti. Ne želimo da nam "žlica bude veća od usta", kako se kaže u narodu, da se ne bi kasnije dogodio razdor u klubu. Morali bismo se pojačati, investirati puno više, a to bi bio preveliki zalogaj za klub u ovom trenutku - rekao nam je Marinko Markota, predsjednik NK Slavije.

Sudjelovanje u 2. HNL, uz sve troškove putovanja, noćenja, pojačanja, iznosilo bi nekoliko milijuna kuna godišnje. Slavija će svoj povijesni uspjeh, najveći otkako klub postoji, proslaviti sa svojim sugrađanima i simpatizerima nakon subotnje utakmice. Bit će to posljednja domaćinska utakmica pleterničkog kluba u 17,30 sati, kada im u goste dolazi posljednje plasirana Virovitica.


- Nadam se da će se u subotu okupiti što više ljudi na Stadionu malih sportova nakon utakmice i da će naši sugrađani pljeskom nagraditi igrače. To je povijesni trenutak, najbolji rezultat u 90 godina kluba. Zahvaljujem se i sponzorima i Gradu, koji nam je uvijek bio podrška. Naša ekipa je već 20 godina na okupu. Podigli smo ljestvicu u ovoj ligi u kojoj smo već 20 kola zaredom na prvom mjestu, imamo najviše postignutih i najmanje primljenih golova, prvi smo među 750 klubova u regiji, među 23 smo najbolja kluba u zemlji i nadam se da ćemo i nagodinu nastaviti s ovakvim rezultatima. Danas nas svi doživljavaju s respektom, i kada idemo u goste i kada dolaze kod nas. To je rezultat kontinuiranog rada - pohvalio se predsjednik Markota.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI