Grad spreman pomoći: ¨Zahtjeve predajte što prije jer bi moglo nestati novca¨

Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5472

Želite li iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povući novac za energetsku obnovu svoje kuće od sada to više ne možete napraviti putem Grada ili Općine u kojoj živite, nego se morate prijaviti izravno u Fond. Naime, jedinice lokalne samouprave više nisu posrednici niti izdvajaju postotak za sufinanciranje građanima sa svog područja.

Lani je u Grad Požegu pristiglo 77 zahtjeva od kojih su odobrena 42. 40 posto iznosa sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša sufinancirao je 40 posto iznosa, a Grad deset posto.

- Natječaj je otvoren do kraja godine, no savjetuje građanima da se prijave što prije. Zahtjevi se ocjenjuju odmah pa me ne bi čudilo da već za dva mjeseca sav novac bude potrošen - kaže Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.


Fond će sufinancirati 40 posto utrošenih sredstava s tim da je maksimalan iznos koji se može dobiti 84 tisuće kuna.


I ovaj se put sufinanciranje može zatražiti za zamjenu vanjske stolarije, fasadu, ugradnju kondenzacijskog plinskog kotla te sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Moguće je zatražiti sredstva za neki od navedenih ili za sva četiri zahvata.



- U početku je potrebno prikupiti manje dokumentacije nego po prijašnjem modelu prijavljivanja, no puno više posla će imati građani kod pravdanja, odnosno isplate sredstava. Zato ih pozivamo da nam se obrate u Ured za EU integracije na Trgu Sv. Trojstva, radnim danom od 7 do 15 sati. Kontakt osoba je Dario Kole i on će pomoći pri popunjavanju zahtjeva - pozvao je zainteresirane građane pročelnik Marko Šostar.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI