Usvojene izmjene Prostornog plana: ¨To je važan dokument za razvoj županije¨

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

26.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7829

Županijski su vijećnici na danas održanoj izvanrednoj sjednici, jednoglasno i bez rasprave, usvojili Studiju utjecaja na okoliš i ciljane Izmjene i dopune Prostornog plana Požeško-slavonske županije. Danas je naime, bio zadnji dan za njegovo usvajanje.






- Ovaj je dokument važan za daljnji razvoj naše županije. Strateška studija utjecaja na okoliš je zakonska obveza svih županija i bez njezinog postojanja nijedna investicija iz Europe neće moći biti ostvarena. Izmjene prostornog plana pokrenute su prije otprilike dvije i pol godine. Jedinice lokalne samouprave imale su određene prijedloge i zahtjeve, a jedna je od njih došla iz Grada Lipika prije godinu i pol zbog izgradnje nove tvornice stakla. Riječ je o površini od 56 hektara i usvajanjem ovog dokumenta investitor će ostvariti pravo na prikupljanje dozvola i ostale dokumentacije – rekao je župan Alojz Tomašević.


Dokumente su vijećnicima pojasnili pročelnica za gospodarstvo Branka Kuba i ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Mladenko Soldo.





Na današnjoj je sjednici došlo do izmjena u sastavu HDZ-ovih vijećnika. Naime, vijećnica Višnja Gašpar podnijela je zahtjev za mirovanje mandata, a umjesto nje novi je županijski vijećnik Milan Jurković.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI