Pančićevo imanje opet pod vodom: ¨Mogu samo sjesti i plakati¨

Josip Pančić
(FOTO: Lidija Galić)

26.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15014

Josip Pančić iz Pavlovaca pored Brestovca noćas je iz staje morao evakuirati 30-ak krava i 12 telića. Ponovio se gotovo identičan scenarij kao lani. Orljava se izlila na njegovo imanje i pod vodom su gospodarski objekti is trojevi.

- Isto je sve kao prošle godine. Lani su mi uginule četiri krave. Svi su strojevi morali na popravak. Na kraju sam dobio oko pet tisuća kuna odštete. Ovo nam je sedma poplava u godini dana. Što da radim? Mogu samo sjesti i plakati, Ne znam ni kud krenuti ni kome se obratiti - priča nam kroz suze Josip Pančić.







Neki su mu, kaže, rekli da je moj problem što živim blizu Orljave i da bi trebao staju napraviti na drugom mjestu.

- A gdje, pitam ja Vas? - ogorčen je.

- Staja je ispod kuće, ali nama voda dođe do kućnog praga. Ne mogu cijelo imanje preseliti. Niti imam gdje niti imam novca za to - dodaje.





Ogorčen je što nitko iz Hrvatskih voda nikad nije ni došao pogledati što se događa i može li se što napraviti.

- Bio je dožupan Troha, ali iz Općine Brestovac i Hrvatskih voda nitko. Godinu dana nitko se nije udostojio ni pojaviti. Svi pričaju kako mladi trebaju ostati na selu, a nitko se neće potruditi i pripomoći u tome. Nasip bi mogao riješiti problem. Evo, susjed ima zidić visok manje od pola metra i držao je vodu sve dok vodostaj nije toliko porastao da se voda prelila. Tako bi i jedan dobar nasip riješio ovaj problem.  - smatra Josip.





Budući da kiša neumorno pada Josip postavlja vreće s pijeskom kako voda ne bi ušla i u kuću u kojoj živi sa suprugom i troje djece.

Što mu donosi današnji dan, ne zna. Pribojava se da će novi val vode tek naići jer, kaže, svi pričaju o nekakvom oblaku i padalinama koje nam dolaze s mađarske strane.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI