Profesora matematike učenica optužuje za seksualno zlostavljanje

Općinski sud u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

25.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15227

Na Općinskom sudu u Požegi počelo je suđenje profesoru matematike kojeg je za seksualno zlostavljanje 2012. godine prijavila učenica Tehničke škole u Požegi.

Iz Općinskog suda na naš smo upit dobili odgovor da se protiv njega vodi postupak zbog kaznenog djela iz čl. 155.st.2. Kaznenog zakona, kazneno djelo protiv spolne slobode, bludne radnje, za koje je propisana kazna zatvora do tri godine. Optužnica je podnesena 30. travnja 2013.godine, a ročište je održano danas.

Nekad istaknuti HDZ-ovac dao je, u listopadu 2012., ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća u gradu u kojem živi. U školi u kojoj je radio nedavno je zatražio raskid ugovora o radu koji stupa na snagu 31. svibnja ove godine, a prije toga je mjesecima bio na bolovanju.


U školi su nam potvrdili da je prije otprilike mjesec dana došla službena obavijest iz suda da je optužnica pravovaljana nakon čega je trebao biti suspendiran.


- Rješenje o suspenziji postoji, no nismo mu ga mogli uručiti dok je na bolovanju. U međuvremenu je došao u školu i zatražio raskid ugovora o radu zbog odlaska u prijevremenu mirovinu – rekao nam je ravnatelj požeške srednje škole.

Profesor protiv kojeg se vodi kazneni postupak nije danas bio raspoložen za razgovor.

- Molim Vas budite pristojni jer i ja sam pristojan. Nemojte me patiti – kratko nam je rekao te prekinuo razgovor.

Iz HDZ-a nam je rečeno kako je osumnjičeni još uvijek član stranke.

- Prema našem Zakonu o kaznenom postupku svatko je nevin dok mu se krivnja ne potvrdi pravomoćnom sudskom presudom. Stoga o bilo kakvom poduzimanju od strane Gradskog odbora HDZ-a možemo govoriti tek nakon toga – rekla nam je predsjednica gradskog odbora HDZ-a u gradu gdje je profesor matematike svojevremeno bio član i predsjednik Gradskog vijeća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI