Potrebna veća suradnja na ostvarivanju projekata za očuvanje identiteta Požege

Susret s biskupom
(FOTO: Požeška biskupija)

23.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 1960

Daljnje uređenje Katedrale sv. Terezije Avilske, trajni postav  Dijecezanskog muzeja Požeške biskupije, koji bi trebao biti svojevrsna komplementarna ustanova s Gradskim muzejom te restauracija starog grada u Kaptolu u kojem je predviđen smještaj povijesnog arhiva i knjižnice Požeške biskupije samo su neki od projekata Požeške biskupije koje nastoji ostvariti zajedničkom suradnjom s jedinicama lokalne samouprave te sredstvima dobivenima iz europskih fondova.

O njihovoj realizaciji je bilo riječi na sastanku požeškog biskupa Antuna Škvorčevića s predstavnicima Grada Požege i požeško-slavonske županije.

- Čelnici Županije i Grada složili su se oko toga da je moguća i potrebna veća suradnja na ostvarivanju projekata koji idu u prilog očuvanja i izgradnje urbanog identiteta Požege te se razgovaralo i o nekim konkretnim akcijama u tom pogledu, kao što je uređenje trga ispred Katedrale dok se ne dođe do konačnog rješenja, briga oko izgleda zgrada, napose u vlasništvu Grada na glavnom požeškom trgu Svetog Trojstva te na projektima glazbene i druge razine - objavljeno je na internetskim stranicama Požeške biskupije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI