Studenti VUP-a oduševljeni: ¨Iskustvo će nam dobro doći¨ (foto)

Studenti VUP-a s europarlamentarkom Biljanom Borzan
(FOTO: Klementina Malčić)

21.05.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 7408

Studenti Velučilišta u Požegi, njih 40-ak s najboljim prosjekom ocjena i nekoliko profesora, posjetili su Europski parlament te Europski sud za ljudska prava u francuskom gradu Strasbourgu. Posjet im je omogućila zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Zahvaljujući dobroj organizaciji i velikoj pomoći asistenata od strane Ureda zastupnice, studenti su bili u mogućnosti upoznati povijest grada, kulturu i druge znamenitosti. Osim toga, imali su priliku prisustvovati jednom plenearnom zasjedanju Europskog parlamenta.







- Jako mi je drago što sam dobila priliku za ovaj posjet. Grad je predivan, ima mnoge građevine koje se moraju zabilježiti fotoaparatom, kava se nikako ne smije zaobići jer je fenomenalna, iako moram priznati, najviše su mi se svidjeli ljudi koji su toliko različiti, jednostavno sam uživala - kazala nam je Elizabeta Križanec, studentica trgovine iz Petrinje.





- Putovanje u Francusku u pravilu se ne propušta, a ovo je bila jedinstvena prilika da uživo vidim kako stvarno funkcioniraju naši, a i parlamentarci iz drugih naroda na europskoj političkoj razini. Velike mape i jasni putokazi na ulicama su mi uvelike olakšali snalaženje. Jako me se dojmila katedrala "Notre–Dame–de–Strasbourg" ispred koje nisam mogao otići, a da ne okinem selfie - kaže Ivan Skenderović, student upravnog prava iz Belišća. - Sve u svemu, bilo je izvrsno i nezaboravno iskustvo, svakako posjetite Francusku!





- Bilo je jako lijepo. Strasbourg kao grad mi se jako sviđa i željela bih ga posjetiti ponovno - dodala je Ivana Marić, studentica računovodstva iz Novih Mihaljevaca.





Zahvaljujući lijepom vremenu, studenti su mogli uživati u trodnevnom boravku u Strasbourgu. Ovo putovanje im je pomaklo granice, po završetku studiranja u Požegi neki su su čak izrazili želju da se vrate u Francusku.



- Strasbourg je grad pun velikih kuća na kojima se nalazi mnogo malih prozora, što karakterizira Francusku. Najzanimljiviji dio puta mi je bio posjet Europskom parlamentu gdje smo posjetili galeriju i prisustvovali jednoj od rasprava. Zanimljivo je bilo slušati razloge zašto su neki zastupnici bili za, a zašto protiv. Smatram to poučnim, nakon usavršavanja stranog jezika voljela bi se prijaviti za stažiranje u parlamentu - kazala nam je Nikolina Gašparović, studentica računovodstva iz Virovitice.



- Posjet Europskom parlamentu posebno mi se svidio, to je ipak dio područja koje se tiče moga studija, stoga sam vidjela i naučila o stvarima koje me zanimaju - kazala nam je Biljana Popović, studentica računovodstva iz Bjelovara. - Putovanje ću svakako pamtiti po incidentu koji sam doživjela s kolegicama, naime nedužne smo izbačene iz tramvaja, bilo je smiješno i čudno istovremeno. Jako sam zahvalna na ovoj prilici koju ću pamtiti kao prekrasno iskustvo i koje bih svakako voljela ponoviti.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI