Dino osvojio 4 nagrade na festivalu u Bugarskoj, priprema dva nova albuma (video)

Dino Jelusić
(FOTO: Josip Marković)

21.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6197

22-godišnji Požežanin sa zagrebačkom adresom Dino Jelusić, poznat svojedobno kao pobjednik Dječje Eurovizije, zadnjih godina rastura na domaćoj i međunarodnoj metal i rock sceni. Prošlog mjeseca je Discovery festivalu u Varni u Bugarskoj pobrao skoro sve moguće nagrade - onu za najbolji vokal, nagradu za najbolji aranžman pjesme ("Father"), nagradu publike i nagradu radija. Prije par dana je objavio i novi spot za pjesmu "Bad to the Bone".

Dino uz to paralelno radi na dva nova albuma. Jedan od njih je suradnja sa svjetski poznatim bubnjarem Johnom Macalusom, koji je među ostalim svirao i s Yngwiem Malmsteenom, jednim od najpoznatijih gitarista svih vremena. Uz to u novom bendu je Ivan Mihaljević, jedan od najpoznatijih domaćih gitarista.

- Bila je jaka konkurencija iz Europe i Azije, 16 natjecatelja ukupno. Riječ je o jakom festivalu u trećem najvećem gradu u Bugarskoj. Dosta mi to znači, jer je ipak međunarodno, a uz to lobija Hrvatske na tim festivalima nema, dok su članovi žirija iz svih drugih zemalja. Tako da mi puno znači. Općenito me festivali natjecateljskog tipa ne zanimaju, tu i tamo se natječem na nekom europskom, ali s obzirom na vrstu muzike koju sviram, više me zanimaju koncerti i svirke s bendom - kaže nam Dino Jelusić.





- Što se tiče inozemne karijere, upravo se završava album benda u kojem sam pjevač, u kojem svira poznati bubnjar u metal i rock krugovima. Da riječ je o Johnu Macalusu. Vidio je neke moje videe na YouTubeu. On i Ivan Mihaljević su me zvali u bend, kao klavijaturistu i vokala, tako da će ovaj novi bend biti nešto sasvim drugačije od svega što sam prije radio. Sviram i klavijature i imam dosta solaža i puno toga za pokazati, osim vokalnog dijela. Ne smijem još ništa otkrivati o imenu albuma i benda. Bit će sve na engleskom, to je bend za inozemno tržište - nastavlja Dino.



- "Bad to the Bone" je pjesma snimljena 2012. godine u Južnoafričkoj Republici. Uskoro će izaći i verzija spota u duetu s Mandozom, afričkom rap zvijezdom. To je zapravo i originalna verzija, ali sam napravio i verziju bez njega da je imam i da ljudi na koncertima znaju da se može neovisno svirati. Uskoro će izaći i spot za pjesmu "Father" s kojom sam bio na festivalu u Bugarskoj i spot za pjesmu "Odlazim" s aktualnog albuma koji sam izdao, prošao sam sve. Već je cijeli novi album na hrvatskom napisan, kad završe ispiti ćemo bend i ja to izaranžirati, a neke od tih pjesama ćemo dvojezično snimiti - rekao nam je o novom spotu i skorašnjim planovima mladi pjevač.

- Nadam se da ćemo napokon uskoro zasvirati u Požegi, već smo više puta to dogovarali, ali je svaki put propalo. Pozdrav najljepšem malom gradu na svijetu!



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI