Pjevački zbor medicinskih sestara održao koncert marijanskih pjesama

Pjevački zbor medicinskih sestara u crkvi sv. Lovre
(FOTO: Požeška biskupija)

20.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4678

Pjevački zbor medicinskih sestara "Immaculata" iz Požege održao je u požeškoj crkvi sv. Lovre koncert marijanskih skladbi, a povod je bila devedeseta obljetnice rođenja sv. Ivana Pavla II. Na početku koncerta prisutne je pozdravila Mira Ilić, predsjednica Udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji koja je izrazila radost zbog trećeg svibanjskog godišnjeg koncerta koji medicinske sestre s ljubavlju poklanjaju Požežanima. Solističke dijelove u skladbama je popratila mlada sopranistica Marija Ticl dok je časna sestra Melita Jelena Gložinić nastupila s recitalom fra Bonaventure Dude Marija-poziv Božji.

Koncertni program pod vodstvom dirigenta i orguljaša Tomislava Jurića sadržavao je niz skladbi poput Hvaljen Isus Marijo (voćinski hodočasnički napjev), Čuj vruću molbu (G. Battista), Marijo slatko ime (G. Vejković), Zdravo Zvijezdo mora (A. Vidaković, obradio T. Jurić) i O Gospe Sinjska (I. Glibotić, obradio A. K. Legetin). Požeški biskup Antun Škvorčević je potom zahvalio izvođačima za trud koji su uložili u koncert, a đakon Krunoslav Siroglavić pročitao je dio Pisma svetog Ivana Pavla II. ženi, što je ujedno bila i zahvala svim majkama i drugim ženama prigodom nedavnoga Majčina dana, napose medicinskim sestrama za sve što čine u svom poslanju. Na kraju svi su zapjevali pjesmu "Krist na žalu", koju je sv. Ivan Pavao II. posebno volio, objavljeno je na stranicama Požeške biskupije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI