Najmasovnija smotra folklora do sada: ¨Očekujemo oko dvije i pol tisuće sudionika¨

Tomislav Galić i Vlado Boban
(FOTO: Lidija Galić)

18.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6655

Oko dvije i pol tisuće sudionika očekuje se na ovogodišnjoj manifestaciji "Čuvajmo običaje zavičaja" koja se u Velikoj od 29. do 31. svibnja održava već 25. godinu. Uz nastup KUD-ova iz Hrvatske i susjednih zemalja najveću pozornost posjetitelja unatrag nekoliko godina privlači "Najduži stol u Hrvata" na kojem je dosadašnjih godina specijalitete svoga kraja posjetiteljima nudilo oko 300 izlagača. Prema najavama organizatora, Općine i TZ Velike, ove ih se godine očekuje još više.

- Mislili smo da zbog dosta teške situacije neće uspjeti ove godine održati smotru, ali smatramo da je ovakvu manifestaciju potrebno zadržati – rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika. Troškovi organizacije kreću se oko 30 tisuća kuna, a uz vrlo bogat program ove je godine Velika domaćin državnog natjecanja "Lino višebojac" na kojem će sudjelovati oko 1.500 djece iz cijele Hrvatske.

- U petak je u 21 sat na programu koncert grupe Vatra, Veličke legende te DJ do duboko u noć. Subota je rezervirana za "Najduži stol u Hrvata" nakon čega će biti koncert tamburaških sastava Posegana i Srce bećarsko te Zlatnih struna. U nedjelju je smotra folklora koja će okupiti 12 KUD-ova od kojih je sedam iz inozemstva. U 11 sati je sveta misa, u 16 sati kreće povorka sudionika od Vatrogasnog doma,a nastup KUD-ova je od 17,30. Ove nam godine prvi put dolazi KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba i vjerujem da će njihov nastup biti svojevrsna atrakcija. Program se održava u velikom šatoru na školskom igralištu. Ulaz na "Najduži stol u Hrvata" je 20 kuna dok je na sva ostala događanja besplatan – najavio je program smotre voditelj Turističkog ureda Tomislav Galić.


Ističe kako će ove godine Hrvatske željeznice dati 40-postotni popust na putnu kartu iz destinacija udaljenih od Velike više od 25 kilometara.


- To je prvi korak jer želimo organizirati posebni vlak iz Zagreba i drugih krajeva kako bi nam organizirano dolazilo što više ljudi koji će ovdje prenoćiti i potrošiti koju kunu – dodao je Galić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI