Jaroš u Poljskoj doživio dva pada, do cilja stigao deseti

Matej Jaroš
(FOTO: Arhiv)

18.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2452

Matej Jaroš ni ovog vikenda nije imao sreće u međunarodnim natjecanjima. Na utrci Europskog prvenstva na stazi u Cieszynu u Poljskoj, u najjačoj EMX Open klasi, završio je deseti od 24 vozača.

Rezultat na subotnjoj kvalifikacijskoj utrci je bio puno bolji. Jaroš je u njoj osvojio 6. mjesto i bio odmah iza Hrvoja Karasa, a onda je u nedjelju, povrh toga što je vozio s ozlijeđenim palcem, doživio dvostruki pad. Tako je prvu utrku završio na četrnaestom, a drugu na desetom mjestu.

- U subotu je sve bilo dobro, na kvalifikacijskoj utrci sam bio šesti. U nedjelju sam prvu utrku dobro startao. U prvom krugu sam još prošao petog ili šestog. Na pola drugog kruga čovjek ispred mene je malo zastao, kočio sam da ne udarim u njega, motor mi se tu ugasio i jedno pet šest njih se zabilo u mene, bili smo svi na hrpi. Dok sam se ustao, upravljač je već bio malo iskrenut, ručka od kočnice je padala. Morao sam u boks da to popravim i završio sam 14. Drugu utrku sam opet dobro startao i isto u drugom krugu sam u zavoju zapeo za kotač drugog vozača. Pao sam i motor je pao na mene. Opet sam krenuo zadnji i nisam mogao bolje od 10. mjesta. S obzirom na okolnosti nije loše, ali trebao sam biti u prvih pet da nije bilo tih padova. U prvoj utrci sam obišao onog koji je poslije bio treći prije pada, a u drugoj vožnji sam imao kontakt s vozačem koji je na kraju bio drugi - izjavio nam je Matej Jaroš nakon utrke.


- Idućeg vikenda je Prvenstvo Hrvatske u Zaboku, onda je 4. lipnja Kozarevac. Dva vikenda zaredom su onda opet europske utrke. Valjda će biti bolje u idućim utrkama. Malo sam ozlijedio palac u subotu na drugom treningu, možda je malo i napuknuo. Boljelo je, smetalo je, ali pretrpio sam. Više mi je žao što se sve tako nespretno dogodilo u obje vožnje. Da sam ostao na dva kotača, rezultat bi bio puno bolji, no što je, tu je, idemo dalje - dodao je Jaroš.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI