Siriusu stižu hrana i ogrlice iz Švicarske: ¨Zvuči nevjerojatno, hvala Esperanzi od srca!¨

Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirus
(FOTO: Facebook)

15.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4411

Nakon što je na našem portalu pročitala tekst o Udruzi Sirius te njihovoj inicijativi da se u Požegi izgradi park za pse, Radmila Esperanza Zenklusen odlučila je pomoći. U Požegu će tako ovih dana stići prva pošiljka hrane za napuštene životinje.

- Do svoje sam šeste godine živjela u prelijepom mjestu Ratkovici pored Pleternice. Odmalena volim životinje. Donosila sam tetki kod koje sam živjela napuštene pse i mačke. Ona ih je hranila i brinula o njima. Znalo je biti po desetak psića i tridesetak mačaka. Poklanjala sam ih čak i prijateljicama u Švicarskoj gdje danas živim - priča nam putem telefona Radmila Esperanza Zenklusen. Zaposlena je kao instrumentarka u bolnici gdje je jučer od radnih kolega prikupila 223 franka, hranu i ogrlice za pse. Ovih će dana novac biti uplaćen na račun Udruge, a Radmila kaže da će udruzi pomagati i dalje.

- Prije desetak godina došla sam u Požegu s idejom da otvorimo azil. Nažalost, nisu me ozbiljno shvatili. Odustala sam od toga, ali sam i dalje brinula o napuštenim životinjama. Kad dođem u Slavoniju puno vozim bicikl i gdje god naiđem na napuštenu životinju pobrinem se za nju. I ovdje u Švicarskoj volontiram u azilu. Živim u kući gdje imam 25 vrsta ptica. Pse ne smijemo držati, ali zato sam stalno u azilu gdje ih imam koliko mi srce želi – dodaje Radmila.


Želja joj je pomoći da se u Požegi otvori azil za napuštene pse i mačke, gdje bi se zaposlili ljude koji bi brinuli o njima.


- Pomogli bi puno ljudi iz Švicarske koje poznam i direktor azila u kojem volontiram. Od svoje sam plaće spremna izdvajati 100-200 franaka mjesečno ako treba, samo da se nešto napravi. Moram za to imati dobre ljude kojima bih to mogla povjeriti i koji bi to vodili – kaže nam Radmila.

U Požegu će doći početkom lipnja kako obišla svoju tetku u Ratkovici. Bit će to prilika da se upozna s požeškim volonterima i ljudima koji izdvajaju svoje vrijeme i novac kako bi brinuli o životinjama koje je netko od nas ostavio na cesti.

- Gotovo nevjerojatno nam je zvučalo kad nam se Radmila Esperanza javila i rekla da nam šalje hranu i ogrlice za pse. Hvala Esperanzi od srca. Jedva čekamo da dođe u Požegu, da se upoznamo i da vidi koliko truda i napora ulažemo kako bi brinuli o napuštenim životinjama – rekla nam je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirius.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI