Siriusu stižu hrana i ogrlice iz Švicarske: ¨Zvuči nevjerojatno, hvala Esperanzi od srca!¨

Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirus
(FOTO: Facebook)

15.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4404

Nakon što je na našem portalu pročitala tekst o Udruzi Sirius te njihovoj inicijativi da se u Požegi izgradi park za pse, Radmila Esperanza Zenklusen odlučila je pomoći. U Požegu će tako ovih dana stići prva pošiljka hrane za napuštene životinje.

- Do svoje sam šeste godine živjela u prelijepom mjestu Ratkovici pored Pleternice. Odmalena volim životinje. Donosila sam tetki kod koje sam živjela napuštene pse i mačke. Ona ih je hranila i brinula o njima. Znalo je biti po desetak psića i tridesetak mačaka. Poklanjala sam ih čak i prijateljicama u Švicarskoj gdje danas živim - priča nam putem telefona Radmila Esperanza Zenklusen. Zaposlena je kao instrumentarka u bolnici gdje je jučer od radnih kolega prikupila 223 franka, hranu i ogrlice za pse. Ovih će dana novac biti uplaćen na račun Udruge, a Radmila kaže da će udruzi pomagati i dalje.

- Prije desetak godina došla sam u Požegu s idejom da otvorimo azil. Nažalost, nisu me ozbiljno shvatili. Odustala sam od toga, ali sam i dalje brinula o napuštenim životinjama. Kad dođem u Slavoniju puno vozim bicikl i gdje god naiđem na napuštenu životinju pobrinem se za nju. I ovdje u Švicarskoj volontiram u azilu. Živim u kući gdje imam 25 vrsta ptica. Pse ne smijemo držati, ali zato sam stalno u azilu gdje ih imam koliko mi srce želi – dodaje Radmila.


Želja joj je pomoći da se u Požegi otvori azil za napuštene pse i mačke, gdje bi se zaposlili ljude koji bi brinuli o njima.


- Pomogli bi puno ljudi iz Švicarske koje poznam i direktor azila u kojem volontiram. Od svoje sam plaće spremna izdvajati 100-200 franaka mjesečno ako treba, samo da se nešto napravi. Moram za to imati dobre ljude kojima bih to mogla povjeriti i koji bi to vodili – kaže nam Radmila.

U Požegu će doći početkom lipnja kako obišla svoju tetku u Ratkovici. Bit će to prilika da se upozna s požeškim volonterima i ljudima koji izdvajaju svoje vrijeme i novac kako bi brinuli o životinjama koje je netko od nas ostavio na cesti.

- Gotovo nevjerojatno nam je zvučalo kad nam se Radmila Esperanza javila i rekla da nam šalje hranu i ogrlice za pse. Hvala Esperanzi od srca. Jedva čekamo da dođe u Požegu, da se upoznamo i da vidi koliko truda i napora ulažemo kako bi brinuli o napuštenim životinjama – rekla nam je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirius.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI