Ove godine na višem nivou: Ivanjski krijes uz klapu Intrade i Prljavce

Silvija Podoljak i Vedran Neferović
(FOTO: Grad Požega)

13.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5873

"Ovogodišnji Ivanjski krijes koji organiziraju Grad i Turistička zajednica bit će vrlo bogat. Imat ćemo spektakularni koncert Prljavog kazališta, 20. lipnja. Poklon je to građanima Požege i ulaz je besplatan. Dan kasnije, 21. lipnja, nastupit će Tomislav Bralić i klapa Intrade, također uz besplatan ulaz. Vjerujem da će se Požežani ugodno provesti tijekom ta dva dana na gradskom Trgu", najavio je ovogodišnji Ivanjski krijes gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

- Koncert Prljavog kazališta četvrti je u sklopu njihove turneje po Hrvatskoj u znak sjećanja na "Zabranjeni koncert" na zagrebačkom tadašnjem Trgu Republike iz 1989. godine. Očekuje nas presjek najboljih pjesama iz 40- godišnje karijere Prljavog kazališta. Za Ivanjski krijes nas uz romantičnu, ljubavnu večer i klapu Intrade očekuje Požeška lampionada te tradicionalno paljenje krijesa i ceremonija proglašenja Velikog Grgura - dodala je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Oba koncerta počinju u 20 sati na Trgu Sv. Trojstva.


Dodano u 11:53


Grad Požega i Turistička zajednica grada Požege će ovu dvodnevnu manifestaciju platiti oko 70 tisuća kuna, doznajemo od Silvije Podoljak, direktorice Turističke zajednice. Međutim, veći dio sredstava neće platiti građani jer u financiranju sudjeluju i sponzori.

- Kad se rade tako velike manifestacije, to nisu troškovi samo izvođača, nego i pozornice, razglasa, zaštitara, vatrogasaca...Ima tu jako puno stvari, a mi se uvijek trudimo da ti troškovi padnu što manje na trošak građana, odnosno da se što više toga odradi sponzorski. Tako smo ovaj put veći dio sredstava priskrbili od sponzora, a manje od pola će biti plaćeno iz proračuna Grada i Turističke zajednice - rekla nam je direktorica Podoljak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI