Laura ima hrpu hobija i u svakom je uspješna: ¨Ništa mi ne predstavlja problem¨

Laura Kudrić
(FOTO: Martina Pleše)

12.05.2015. | Martina Pleše
Pregleda: 6368

Laura Kudrić, učenica 4. razreda Osnovne škole braće Radića u Pakracu te 3. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac u kojoj svira flautu, kaže da joj ništa ne predstavlja problem. Na nedavnom natjecanju "Najbolji hrvatski rukopis", koji su pokrenuli Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Večernji list i list za djecu Radost, ušla je među 60 finalista koji će se u šest kategorija natjecati za titulu najboljeg u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na natječaj je pristiglo čak 4.000 prijava.

- Za natječaj smo saznali dosta kasno, tako da sam imala veoma kratak rok za prijavu. Prijavila me učiteljica Dubravka Namjesnik. Konkurencija je bila zaista velika jer nas je bilo preko 1.000 u mojoj kategoriji. Pripreme za natjecanje nisu bile teške, međutim, mislim da će sada biti puno teže jer pišemo diktat u trajanju od 15-ak minuta. Zaista ne znam što me čeka. Već sada sam veoma sretna radi postignutog rezultata jer sam, koliko znam, jedina iz Požeško-slavonske županije koja je prošla dalje, tako da je ovo već sada veliki uspjeh. Očekivanja su mi uvijek velika - rekla nam je Laura.

Laura je sudjelovala na brojnim natjecanjima gdje je uvijek pokazala zavidno znanje. Na gradskom natjecanju u čitanju naglas osvojila je 2. mjesto dok je na županijskom natjecanju iz matematike bila četvrta.


- Pripremam se koliko stignem. Imam jako puno obaveza i često se ne stignem pripremiti onako kako bih htjela. Sva sreća da brzo pamtim pa ne moram pisati zadaću satima. Sve mi ide, međutim, nekada zna biti dosta naporno.


Ova svestrana učenica okušala se i u rukometu te je kratko vrijeme glumila u dječjoj glumačkoj sekciji Kulturno-prosvjetnog društva "Sloga".

- Sport mi baš ne ide, ali sam na jedan kratki period igrala rukomet od kojeg sam nažalost morala odustati radi previše obaveza. Jedna od omiljenih glumačkih uloga mi je bila u predstavi "Opasnost na jelovniku" gdje sam glumila majku kozlića. Ta uloga je bila dosta zahtjevna, ali mi nije predstavljala problem. Uživala sam u njoj jer sam imala pozitivnu ulogu. Sada sam član dramske skupine Osnovne škole braće Radića gdje smo orijentirani na manje predstave, odnosno igrokaze.

Ova talentirana učenica ima brojne angažmane. Članica je zbora te ženskog vokalnog ansambla OGŠ Pakrac, crkvenog zbora i Gradskog puhačkog orkestra u kojem svira od rujna 2014. godine te često vodi razne programe.

- Da, imam puno hobija. Inspiraciju za voditeljske programe crpim iz knjiga jer volim puno čitati i smišljati. Do sada sam sudjelovala na dosta koncerata s Gradskim puhačkim orkestrom. Jedan od najdražih koncerata na kojima sam nastupila je bio upravo mog orkestra gdje smo u prostorijama Gradske vijećnice Pakrac održali svoj prvi samostalni koncert.

- San mi je da budem znanstvenica, a jedna od želja mi je da jednog dana nastupim na televiziji. Baš sam danas razmišljala o tome da se prijavim na jedno od natjecanja u pjevanju. Želja mi je za sada da upišem opću gimnaziju, a nakon toga bih htjela ići na Akademiju znanosti i umjetnosti. Izazova nikada dosta - zaključuje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI