Kako da poduzetnici razviju poslovnu ideju i kandidiraju je prema EU fondovima

Martina Keller, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata
(FOTO: Lidija Galić)

12.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6765

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega nositelj je projekta  "Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja". Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, faza II. Ukupna vrijednost projekta je 36.925,53 eura, od čega EU sudjeluje sa 76,81%. Ostatak iznosa je doprinos nositelja HZZ PU Požega i partnera Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega.

- Našli smo se pred izazovom što na lokalnoj razini učiniti da se poboljša jako teška situacija u gospodarstvu. U šest dosadašnjih projekata ulagali smo u edukaciju nezaposlenih, a sada smo odlučili pomoći poslodavcima i uložiti u njihovu edukaciju te da im time omogućimo da poslodavci OPG-i, obrtnici i tvrtke koji imaju potencijala za razvoj, dobiju potporu stručnih konzultanata da razviju svoje poslovanje, izrade poslovne planove i prijave ih na fondove Europske unije. Projektom će biti obuhvaćeno 20 gospodarstvenika - pojasnila je Martina Keller, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata.







Ističe da će se izraditi i e-novine koji će objediniti pozitivne primjere zapošljavanja, razvoja karijera, upravljanje ljudskim potencijalima te pozitivne primjere pojekata. Previše je, dodaje Keller, negativnih konotacija zbog čega pozitivni primjeri ne mogu doći do izražaja, a ovim se pristupom to želi promijeniti.

- Poslodavac koji se želi uključiti u projekt može se prijaviti u HZZ, područni ured Požega nakon čega će biti pozvani na radionice gdje će prezentirati konzultantima svoju poslovnu ideju nakon čega će ih oni uputiti što moraju konkretno znati kako razviti pokazatelje poslovanja, koje poslovne dokumente trebaju imati i što od određenih projekata mogu očekivati. Pomoći ćemo im da razviju svoju poslovnu ideju i prijave na potencijalne natječaje EU - pojasnila je.





- Lokalni gospodarstvenici nisu još uvijek dovoljno prepoznali priliku i mogućnosti koje im pruža Lokalno partnerstvo za zapošljavanje koje djeluje punih 9 godina i danas broji 23 člana. Apeliram na sve velike i male poslodavce da se uključe u lokalno partnerstvo kako bi dobili nova znanja i vještine koji će im olakšati poziciju na tržištu rada te time poboljšati njihova znanja vezana za otvaranje novih radnih mjesta - dodala je Marija Užar, predstojnica HZZ Područnog ureda Požega.





Partnerski sporazum danas su potpisali Marija Užar, predstojnica HZZ Područnog ureda Požega, Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije PS županije d.o.o. i Luka Balenović, predsjednik HGK ŽK Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI