Oprez na cesti: ¨A je to!¨ ekipa opet u akciji - postavljaju drugi sloj mikroasfalta (video)

Postavljanje mikroasfalta između Dervišage i Kuzmice
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 21140

Mikroasfalt na državnoj cesti D38 od Pleternice do Požege ponovno niče u drugom sloju. Podsjećamo, nakon prošlogodišnjih, loše izvedenih radova tvrtka GPP Mikić iz Omišlja na Krku je obećala popraviti asfalt na dionicama od Dervišage do Viškovaca i od Novog Sela do Brestovca. Brojni ljudi su se žalili na razbijena vjetrobranska stakla zbog "letećeg" kamenja. Izvođač je za sve pak okrivio vozače koji su se navodno samoinicijativno vozili po svježem asfaltu. Mikroasfalt se pokazao i katastrofalno lošim jer je u svega par tjedana na nekim mjestima jednostavno "otpuhan" nakon što su preko njega prešli teški kamioni, autobusi i automobili na ovoj inače prometnoj cesti.






Ovaj put smo snimili i video jer se na fotografijama ne vidi dovoljno jasno o koliko je svježem asfaltu riječ i ima li propusta od strane izvođača.




Ekipa koja je danas postavljala asfalt između Dervišage i Kuzmice je ovaj put uhvaćena na djelu. Postavili su propisno čunjiće na sredini ceste i zatvorili jedan kolnički trak dok su "mikroasfaltirali" drugi, ali je problem u tom što se prvi nije kvalitetno osušio. Automobil (29. sekunda videa) koji se vraća na još neasfaltirani dio ceste jasno ostavlja trag guma na svježem "mikroasfaltu" kolničkog traka kroz koji su djelatnici GPP Mikića preusmjerili promet. Video jasno pokazuje "brljanje" u želji da se radovi što prije "završe" i propuštanje prometa kroz asfalt koji nije spreman za upotrebu. Uz navedeni problem mikroasfalt je toliko tanak da se može samo nadati da i on neće "prohujati s vihorom".





Dodano u 12,56

- Kako to mislite? Ne puštaju oni vozila na svježi asfalt. Imaju regulaciju i semafore. Ja sam sada tu na terenu i semafori rade i reguliraju promet. Dođite i snimite u tom videu vozače koji ne poštuju znakove i semafore pa ću vas počastiti. Osobno sam morao nekoliko vozača preusmjeriti. Što mislite, zašto smo odabrali subotu i nedjelju da izvodimo radove? Znali smo što nas očekuje tijekom tjedna. Sad nam se pokvario stroj pa ćemo morati nastaviti sutra ili prekosutra. Ono što je najvažnije je da je ovo drugi planirani sloj, prošle godine smo stigli postaviti samo prvi. Osim toga svi radovi imaju garanciju dvije godine i bankovnu garanciju. Ako se nešto ne napravi dobro, mi odmah dolazimo i popravljamo to - odgovorio nam je Nikola Turčić, direktor tvrtke GPP Mikić koja je izvođač radova, a investitor su Hrvatske ceste.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI