Nagrada otišla u Vinkovce: ¨Sačuvali smo slavonski štih¨

09.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11324

Tamburaški sastav "Šil dil daj" iz Vinkovaca pobjednik je ovogodišnjeg tamburaškog festivala "Zlatni glas Zlatne doline", održanog sinoć u Kaptolu. Nagradu ocjenjivačkog suda dobili su za izvedbu pjesme "Ej, sretni dani" autora Krešimira Stipe Bogutovca. Drugo mjesto odlukom ocjenjivačkog suda pripalo je TS Slučajni partneri ,a treći je Željko Vitovski s pjesmom "Žene, žene, žene".






Prvu nagradu publike osvojio je Slađan Poljak s pjesmom "Lika u srcu", drugi je TS Salaš s pjesmom "Sam` da malo odmorim" i treći je TS Žute dunje s pjesmom "Od proljeća do proljeća".


Na festivalu je izvedeno 19 novih tamburaških skladbi. Soliste je pratio TS Posegana, a gosti večeri su bili TS Zvona iz Đakova.

- Ovogodišnji će festival iznjedriti najmanje pet-šest pjesama koje će se zasigurno svirati i pjevati među ljudima. Sačuvali smo izvorni slavonski štih i upravo je pobjednička pjesma jedna od njih - prokomentirao je Jelenko Topić, koordinator glazbenog dijela festivala.

Kaže da je odaziv publike ove godine bio nešto slabiji, no organizatori su zadovoljni što je festival svake godine sve kvalitetniji.

- Bilo je odličnih pjesama. I izvođači i publika kažu da je ovo jedan od najboljih festivala do sada. Među nagrađenima je pet izvođača iz istočne Slavonije i zadovoljni smo što se izvorna tambura još uvijek njeguje i što je ljudi jako dobro prihvaćaju. Od 19 pjesama teško je za bilo koju reći da nije vrlo kvalitetna. Izvođači su vrlo zadovoljni pa i oni koji nisu dobili nagrade. Dečki iz pobjedničkog sastava Šil dil daj toliko su bili iznenađeni da su do sitnih sati zabavljali sve na druženju nakon festivala - kaže Topić.

Zadovoljan je, dodaje, što tamburaši sve više poklanjaju pozornost kvaliteti i promociji svojih pjesama pa tako za neke od njih već postoje snimljeni spotovi.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI