Bardač si smanjio plaću; isplate biračkim odborima kreću u ponedjeljak

Dalibor Bardač, kandidat HDZ-a i HSS-a za načelnika Općine Čaglin
(FOTO: Anđelko Banović)

08.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3531

Na drugoj sjednici Općinskog vijeća Čaglina donesen je proračun od oko 4,5 milijuna kuna. Proračun je jučer prihvatilo 10 vijećnika dok su suzdržani bili Tihomir Filipović i Antun Emić s liste SDP-HNS-HSU i nezavisna vijećnica Karmela Nuić Gačeša. Bivši načelnik Ivan Đurina (HNS) se ispričao i nije bio prisutan. Novi načelnik Dalibor Bardač (HDZ) je uveo i određene mjere štednje jer Općina očekuje oko 1,2 milijuna kuna prihoda manje. Među ostalim smanjio si je plaću, a većina mjesnih odora i udruga će također morati ovu godinu izgurati s nešto manje sredstava. Vijećnici su upoznati i s troškovima prijevremenih izbora koji iznose 340.000 kuna. Isplata naknada članovima biračkih odbora je najavljena za ponedjeljak.

- Proračun smo donijeli, on je sad između 4,5 i 4,6 milijuna kuna. Velikih promjena nije konkretno bilo. Započete projekte poput dvorane, vrtića i svega ostalog ćemo pokušati dovršiti. Najveća izmjena je pomoć od županije, sad više nemamo nekih 800.000 kuna, to nam je smanjeno. Imamo i veliki povrat poreza. U startu će nam to biti oko 1,2 milijuna kuna manje. Moja plaća će konkretno biti manja jer mi je smanjen koeficijent i osnovica. To će biti nekih 300 do 400 kuna manje. Ne mogu vam reći točno u postotak. Koeficijent će mi biti 2,38, a osnovica propisana zakonom je oko 3.800 kuna. Što se tiče predsjednika vijeća i vijećnika, njihova naknada je ostala ista - izjavio je čaglinski načelnik Dalibor Bardač.

- Što se tiče proračuna, išli smo logikom da svim mjesnim odborima i udrugama smanjimo otprilike 10 posto sredstava. Nekima je to možda 13 posto, nekima 8 posto, ali u prosjeku bi to bilo oko 10 posto. Držat ćemo se tog proračuna. Hoće li proći do kraja godine, to vam ne mogu reći, ali ako bude potrebe za rebalansom, napravit ćemo ga. Trošak prijevremenih izbora je bio oko 340.000 kuna. To je stavka koju vjerujem da ćemo početi isplaćivati u ponedjeljak jer se ljudi već raspituju. Zahvaljujem se svim vijećnicima jer su bili konkretni u pitanjima i vjerujem da smo proračun protumačili stavku po stavku do najtanjeg detalja, da se vidi gdje novci idu - dodao je Bardač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI