Djeca iz Zakorenja i Ivandola u posjetu vatrogascima (foto)

Dan otvorenih vrata u DVD-u Zakorenje
(FOTO: DVD Zakorenje)

06.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3917

Učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz područne škole u Zakorenju i Ivandolu kraj Brestovca su ovog ponedjeljka s vatrogascima DVD-a Zakorenje proslavili sv. Florijana, njihovog zaštitnika. Ovo su vatrogascima iz Zakorenja, koji već niz godina uspješno rade s djecom, bili treći po redu Dani otvorenih vrata.






- Prvo su ih pozdravili naš predsjednik Slavko Lončarević i Zapovjednik Vatrogasnog centra Brestovac Alen Ugrin. Zatim je učenicima prezentirano kako postupiti u slučaju opasnosti, kome se obratiti i što reći. Opisan je naš rad i uloga djece u dobrovoljnom vatrogastvu. Sve smo napravili za uzrast od prvog do četvrtog razreda kako bi kroz zanimljivosti djeca što bolje naučila kako postupati u slučaju nesreće - izjavio je Matej Lončarević, voditelj djece i mladeži DVD-a Zakorenje.






- Nakon toga uslijedilo je razgledavanje vozila i opreme. Zapovjednik Vatrogasnog centra Alen Ugrin je učenicima opisao vozila i opremu u njima te za što ona služi. Djeca su bila posebno oduševljena kratkom simulacijom gašenja požara s navalnim vozilom koju smo im izveli. Uz druženje smo im priredili sokove, grickalice, kekse i na kraju naravno zajednička fotografiranje. Ispred DVD-a Zakorenje zahvaljujemo se Osnovnoj školi i područnim školama na odazivu i ugodnom provedenom danu - dodao je Lončarević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI