U pripremi nova predstava; premijera za kraj sezone

Valentina Soldo, ravnateljica požeškog kazališta
(FOTO: Lidija Galić)

05.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4884

"Svibanj programski započinjemo izložbom slika "Lentikulari" autora Zorana Gashija iz Novog Sada. Riječ je o slikama nastalim optičkim postupkom i kombinacijom dvije i više makulatura koje od gledatelja zahtijevaju kretanje. Mijenjanjem točke gledišta mijenja se i slika, odnosno, sliku stvara svatko od posjetitelja svojom voljom i aktivnim sudjelovanjem – najavila je program požeškog kazališta ravnateljica Valentina Soldo. Otvorenje izložbe je 8. svibnja u 18 sati u Galeriji Ciraki, bit će otvorena do 10. svibnja, a ulaz je besplatan.

9. svibnja u 20 sati na programu je koncert sarajevskog band-a Divanhana na čijem je repertoaru tradicionalna glazba u jazz, pop i klasičnim aranžmanima.

- Sljedeća na programu je izložba akademskog slikara Vjekoslava Stipice iz Splita, neponovljivog slikarskog romantičara i izuzetnog crtača. Otvorenje izložbe je 12. svibnja u 18 sati u Kazališnoj kavani, a izložba će biti postavljena u Kazališnoj kavani i Galeriji Ciraki do 19. svibnja. Svi ljubitelji Stipicinih slika moći će kupiti slike po pristupačnim cijenama. Ulaz je besplatan – dodala je Soldo.


Od predstava, prva je na program "Ljubav na prvi pogled", 15. svibnja. 21. svibnja u goste dolazi Studio smijeha s predstavom Comedy magic show. Glavne uloge imaju komičar Goran Vugrinec i poznati iluzionist Luka Vidović.


U pripremi je i nova komedija koja će premijerno biti izvedena 30. lipnja na zadnji dan 20. kazališne sezone. Predstava se radi prema tekstu Josipa Kozarca Tuna Bunjavilo, redatelj je Tomislav Pavković, a glumit će Požežani Antonija Stanišić, Jasmin Telalović, Ivan Vukelić, Ivan Grčić, Dajana Čuljak i Lovro Ivanković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI