Jazz diva iz Kutjeva: ¨Uživam pjevati u malim sredinama¨

Valerija Nikolovska snimila je album s Big bandom HRT-a
(FOTO: Iz privatne kolekcije)

04.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4116

"Prve ploče koje sam dobila od mame bile su blues. Tu je sve krenulo i to je zauvijek", kaže nam kutjevčanka Valerija Nikolovska, jedna od najpoznatijih jazz diva na hrvatskoj glazbenoj sceni.

U Zagreb je iz rodnog Kutjeva otišla živjeti po završetku Gimnazije 1987. godine. Dvije godine kasnije počela je pjevati u bandu Delta, a nakon toga je desetak godina bila članica Blues power banda.

- Onda se dogodio Mayales, Songkillersi i potom moja samostalna karijera i samostalni album. Prvi, drugi i sad čekam treći. Snimila sam album s Big bandom HRT-a čiji izlazak očekujem ovog ljeta. Završili smo sa snimanjem i album će najvjerojatnije izaći kao duplo izdanje, audio s Big bandom i video izdanje mog autorskog banda Trio LiVaDa – rekla nam je Valerija.







- Aranžmani su sjajni. Kad netko piše aranžmane na tvoju glazbu, jedva čekaš da čuješ kako on to doživljava. Sve što smo dobili, na prvu smo bili oduševljeni. Radili su ih Andreas Marinello, Joe Kaplowitz i Luka Žužić. Album je kvalitetan, zanimljiv, različit i moderan. Imamo tu i stare instrumente kao što su orgulje, Fender Rhodes electric piano i tuba. Nadam se da će taj album biti dovoljan razlog da dođem i u Požegu – kaže Valerija.

Pjevati u gradu, koji uz Kutjevo smatra svojim gradom, oduvijek joj je želja i vjeruje da bi, poput požeškog Big banda, imala svoju publiku. Iako najviše nastupa u Zagrebu, uvijek su joj koncerti u manjim sredinama izuzetno dragi.

- Užitak mi je pjevati u malim gradovima jer se tu osjeti potreba ljudi da im se nešto događa. Neće birati po tome što vole slušati nego će jednostavno izaći van jer se nešto događa i jer će možda čuti nešto novo što će im se svidjeti - dodala je.





Valerija danas osim što pjeva, piše tekstove i glazbu. Vremena za umjetnike poput nje nisu niti malo lagana.

- Imam puno obaveza jer, nažalost, danas se ovdje drukčije ne može. Imamo sve manje sredstava u kulturi, sve manje festivala i mjesta gdje možeš nastupati i prisiljen si raditi puno različitih stvari jer drukčije ne ide – zaključuje Valerija. Unatoč tome, dodaje, uživa u poslu koji radi jer to je ono čemu je posvetila cijeli svoj život. Sretna je što uz autorski band "Trio LiVaDa" konačno, nakon toliko godina, ima i svoj blues band "Nothing but the blues".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI