Učenicima će pomoći da lakše odaberu zanimanje

Boško Obradović (desno) potpisuje ugovor s ravnateljem škole iz Gornjeg Bazja
(FOTO: OŠ Mladost)

02.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3335

U sklopu projekta "Moj pametan izbor" Osnovna škola Mladost iz Jakšića i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja u Virovitičko-podravskoj županiji dobit će centre za profesionalni razvoj pomoću kojih će svojim učenicima olakšati daljnji izbor zanimanja. Sporazum škola s područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Požege i Virovitice je potpisan u Gornjem Bazju. Projekt vrijednosti oko 110.000 eura je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu sa 78,65 posto, a ostatak financiraju škole i područni uredi.

- U narednih 15 mjeseci će obje škole, naša i škola iz Gornjeg Bazja, imati zaposlenu osobu na pola radnog vremena koja će biti voditelj Centra za profesionalnu orijentaciju. Ta osoba će pomagati učenicima naše škole da bi što kvalitetnije odabrali zanimanje. Jer smo tek krenuli do kraja nastavne godine najviše pažnje planiramo posvetiti osmim razredima, ali ćemo se zato iduće školske godine posvetiti svim učenicima od prvog do osmog razreda. U sklopu projekta će se opremiti i ured koji će nakon njegovog završetka ostati na korištenje školi. Svi će učitelji biti uključeni u pomaganje djeci. Zajedno će osmisliti način na koji će se u nastavni plan i program ubaciti sadržaji koji bi učenicima pomagali da što kvalitetnije odaberu svoje zanimanje. Planirano je studijsko putovanje u Češku budući da tamo postoji takvo zanimanje u školama. 15 djelatnika naše škole i 15 djelatnika škole iz Gornjeg Bazja će u Češkoj vidjeti kako to funkcionira. Možda bi to zanimanje moglo zaživjeti i u našim školama - izjavio nam je Boško Obradović, ravnatelj OŠ "Mladost" Jakšić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI