Motosusret i biciklijada u Pakracu, žestoki koncert u Požegi

Start vožnje je ispred Gradske tržnice u Pakracu
(FOTO: Arhivska fotografija - TZ Pakrac)

29.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3642

Pred nama je još jedan vikend ispunjen zanimljivim događanjima. Opet za svakoga ponešto: motosusret i rock koncert, žestoko zatvaranje Požeškog kulturnog ljeta, natjecanje u oranju te biciklijada. Svi događaji ovise o vremenskim uvjetima, ali gotovo svi se mogu održati i na kiši.

Svakako najveći događaj je trodnevni moto susret u organizaciji pakračkog motokluba Kraljevi Bijele stijene na Matkovcu u Prekopakri. Bikeri se okupljaju već danas (petak), a navečer nastupaju Beznadni slučaj i The Puls. Za subotu navečer je najavljen koncert grupe Opća opasnost, a ulaz je 20 kuna. Osim toga, najavljene su motoigre te striptiz. Susret se završava u nedjelju.

Županijsko natjecanje u oranju održat će se sutra u Alilovcima kod Kaptola s početkom u 10 sati. Očekuje se da će ovu seosku atrakciju pratiti više stotina ljudi u publici.


U subotu navečer svečano se zatvara Požeško kulturno ljeto jednom od najbolje posjećenih manifestacija. Punk/HC festival Žestoko protiv vrućine petu će godinu u nizu prašiti u caffe baru Evergreen u Požegi. Nastupaju bendovi Forbidden Lifeform (Našice), Kriva istina (Slavonski Brod), Novi svijet (Orahovica). Osim koncerta, najavljene su video projekcije amaterskih filmova i live nastupa, izložba požeških fotografa Marina Brkića i Željka Milakovića te ulični performansi (bljuvači vatre, bubnjari, žongleri) na terasi ispred Evergreena u pješačkoj zoni. Organizatori događaja su udruga KAMP i Turistička zajednica grada Požege, a program počinje u 21 sat.


U nedjelju bi se konačno trebala održati pakračka Biciklijada u organizaciji TZ Pakrac i tradicionalno u sklopu Pakračkog ljeta. Biciklijada je trebala biti održana prošle nedjelje, ali je tada odgođena zbog lošeg vremena. Ukoliko ne bude kiše, biciklisti svih dobnih skupina će se okupiti oko 15 sati ispred Gradske tržnice u Pakracu. Kreće se u 16 sati rutom preko Bukovčana do Lipika, gdje će im se u centru pridružiti Lipičani. Zatim se ide preko Klise do Matkovca u Prekopakri, gdje će se održati nagradna tombola za sudionike.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI