Plamene sjajnom pobjedom izborile plasman za ligu u kojoj neće moći igrati

28.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5755

Ženski košarkaški klub "Plamen" Požega ostvario je sinoć u Grabriku uvjerljivu pobjedu u kvalifikacijama za A1 ligu protiv Dubrave iz Zagreba s rezultatom 83:54. Ovom su pobjedom Požežanke jedno kolo prije kraja kvalifikacija osigurale plasman u 1. ligu. Međutim, kao i prethodnih godina, u njoj neće zaigrati.

- Za nas je ovo bila iznimno važna utakmica jer je direktno odlučivala o plasmanu u A1 ligu. U Zagrebu smo protiv iste ekipe izgubili s 12 koševa razlike, tako da smo jučer trebali pobijediti s većom razlikom. Sve su naše djevojke odigrale sjajno tako da smo uspjeli - rekao nam je Vladimir Englman, trener i predsjednik ŽKK Plamen Požega.

- Sve su bile na vrhunskom nivou, osobito Martina Lovrić. Pohvalio bih i centre, pogotovo Anu Vojtulek koja je još uvijek kadetkinja - dodaje Englman.


Unatoč odličnim rezultatima ženske košarke u Požegi, ni ove godine nema govora o igranju u rangu koji zaslužuju.


- S ovakvim financijskim mogućnostima ne možemo igrati u prvoj ligi koja košta 250 do 350 tisuća kuna. Budući da je trenutno u toj ligi većina ekipa iz Dalmacije, nas bi realno trošak izašao preko 320.000 kuna. Imamo jednog sponzora, to je Plamen, bez njega ne bismo mogli sudjelovati ni u ovoj, A2 ligi. Grad nam financira osnovne troškove i to je u redu, ali za prvu ligu trebala bi se povećati donacija Grada i trebali bismo naći još barem jednog sponzora, a to je u ovom trenutku nerealno očekivati - pojašnjava Englman.

Dodaje kako je drugi problem što glavne igračice rade pa ih je teško izvući na treninge i utakmice kad imaju obaveze na poslu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI