Ines Bojanić: Totalno sam se pomajčila i nije mi žao!

Ines Bojanić sa kćeri Katjom u Požegi
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

28.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 10654

Popularna akademska glumica Ines Bojanić, zvijezda televizijskih serija "Ljubav u zaleđu" i "Obični ljudi", trenutačno se odmara u svom rodnom gradu Požegi. Glumica je prije šest mjeseci rodila i drugo dijete, sina Martina koji je uz dvoipolgodišnju kćer Katju postao lajtmotiv njezina života. Podijelila je svoje životne i radne planove s čitateljima 034portala.

* Dugo nismo ništa čuli o Vama. Što je novo?

- Pa, postala sam dupla mama. Totalno sam se pomajčila. Sva sam u djeci i iako sam napravila neke projekte, trudim se što više biti posvećena majčinstvu. Nije moguće okolo hodati kada su klinci mali, majka mora biti stalno prisutna i to mi je sada najveće zadovoljstvo.


* Kada spominjete projekte, o čemu se točno radi?


- Napisala sam dječju predstavu "Viktor Pužeković" koja se radila s ekipom iz Zagreba, ali je gostovala i u Požegi. Također sam upala u posao s gospođom Floriom Galić. Imamo privatno Dječje edukativno kazalište u sklopu Kluba kulture Agram. Ona je prije surađivala na Planet Artu s Markom Torjancem, a onda su se razdvojili. Ona na dječje kazalište, a on za odrasle. Radim u HNK Varaždin, tamo sam stalno zaposlena, ali svakako mislim iskoristiti porodiljni do kraja. Prva godina majčinstva je najvažnija.

* Sigurno nije lako balansirati karijeru i majčinstvo, kako se snalazite?

- Kao i svatko. Nije lako, ali moraš plivati jer dijete treba naučiti plivati uz tebe. Ima svakakvih dana, ali kada se sve zbroji najbitnije je da su klinci zdravi i sretni, a mislim da su sretni. Sve drugo je manje važno i ide dan po dan.

* Kakav je osjećaj vratiti se na daske nakon jednog perioda apsolutno posvećenog djeci?

- Ne znam još, vidjet ćemo. Ne pripremam projekte za ovu jesen, Martin je još mali. Između Katje i Martina je bilo kratko vremensko razdoblje pa mislim da to iskustvo vraćanja na daske nije pretjerano mjerodavno. To će se tek vidjeti u veljači iduće godine kada opet počinjem glumiti.

* Dakle, ne pokreće Vas ambicija više?

- Ma, uopće ne. Imam osjećaj kao da sam napravila sve što sam htjela napraviti i vjerujem da sam postigla dosta. Sada mi je obitelj najvažnija, a što se tiče posla namjeravam raditi normalno, ležerno, opušteno. Svakako da ću sudjelovati u raznim projektima, ali daleko od toga da će mi to biti imperativ.

* Vaš suprug Davor Švaić i Vi imate dosta bliske karijere, kako to funkcionira?

- Da, on je docent montaže na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Hvala bogu, imao je povjerenje u moje majčinske sposobnost i odvukao me iz kazališta u obiteljski život. Velika je potpora, kako u obiteljskim, tako i u poslovnim obavezama. Sretna sam. Ne žalim ni za čim.

* Našli ste se, dakle, u majčinstvu?

- Da. Apsolutno. Mislim da je i djeci zabavno sa mnom. Mama glumica, zezamo se, glumimo, pjevamo, radimo lutkarske predstave. Dobro, rade to sve mame, ali recimo da sam ja profesionalka.

* Imate li planove uskoro raditi nešto u Požegi?

- Nemam konkretne planove, ali svakako bih voljela, to je moj grad. Uvijek uživam kad radim nešto ovdje. Također bi bilo izvrsno u Požegi napraviti kazališni  festival kao što je u Vinkovcima, možda čak i međunarodni. Bilo dječji ili za odrasle. Imamo divne umjetnike, zaista bismo trebali napraviti nešto. Htjela bih dovesti kvalitetne redatelje u Požegu, naravno u dogovoru s Gradskim kazalištem i Gradom Požegom. To je sve još na razini ideje, ali mislim da bi bilo lijepo i da je izvedivo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI