Požežani uspješni u Vodicama: Skuzinu se probušila guma, nastavio utrku

Utrka u Vodicama
(FOTO: BK Luks R.T.)

27.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3842

Članovi požeškog Biciklističkog kluba Luks Racing Team sudjelovali su prošlog vikenda na međunarodnoj cross country utrci u Vodicama. Utrka se bodovala kao UCI Class 2, a sudjelovalo je preko 170 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Azerbajdžana, Poljske i Belgije.

Krešimir Pavičić je među veteranima B osvojio 6. mjesto, peto među Hrvatima. Mirko Budimlić je među početnicima do 15 godina utrku na stazi dugačkoj 9.200 metara prešao za 24:51 min. Po vrućem i vjetrovitom vremenu nastupili su i naši predstavnici u glavnim kategorijama - Matej Skuzin u kategoriji Elite i Zvonko Pedić u kategoriji Junior.

Skuzin je već u prvom zavoju doživio nezgodu da je biciklist ispred njega pao. To ga je usporilo, ali u sljedećim krugovima uspijeva sustići vodeću skupinu. U 4. krugu opet peh. Na kamenom terenu buši mu se prednja guma, ali nastavlja utrku i dolazi do cilja na 26. mjestu dok je u poretku Kupa Hrvatske osmi.


Pedić je vozio utrku od 4 kruga dužine 22 kilometra. Stazu je prešao za manje od sat i 26 minuta. U ukupnom je plasmanu bio peti, a na Kupu Hrvatske je osvojio treće mjesto i brončanu medalju.


Požežani su iskoristili kontakte s drugim biciklističkim klubovima kako bi ih pozvali na utrku u Turniću koja se održava 21. lipnja. Načelni su pristanak već dali timovi iz Češke, Slovenije, Mađarske, Azerbajdžana i Slovačke.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI