Ines Bojanić: Totalno sam se pomajčila i nije mi žao!

Ines Bojanić sa kćeri Katjom u Požegi
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

28.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 10611

Popularna akademska glumica Ines Bojanić, zvijezda televizijskih serija "Ljubav u zaleđu" i "Obični ljudi", trenutačno se odmara u svom rodnom gradu Požegi. Glumica je prije šest mjeseci rodila i drugo dijete, sina Martina koji je uz dvoipolgodišnju kćer Katju postao lajtmotiv njezina života. Podijelila je svoje životne i radne planove s čitateljima 034portala.

* Dugo nismo ništa čuli o Vama. Što je novo?

- Pa, postala sam dupla mama. Totalno sam se pomajčila. Sva sam u djeci i iako sam napravila neke projekte, trudim se što više biti posvećena majčinstvu. Nije moguće okolo hodati kada su klinci mali, majka mora biti stalno prisutna i to mi je sada najveće zadovoljstvo.


* Kada spominjete projekte, o čemu se točno radi?


- Napisala sam dječju predstavu "Viktor Pužeković" koja se radila s ekipom iz Zagreba, ali je gostovala i u Požegi. Također sam upala u posao s gospođom Floriom Galić. Imamo privatno Dječje edukativno kazalište u sklopu Kluba kulture Agram. Ona je prije surađivala na Planet Artu s Markom Torjancem, a onda su se razdvojili. Ona na dječje kazalište, a on za odrasle. Radim u HNK Varaždin, tamo sam stalno zaposlena, ali svakako mislim iskoristiti porodiljni do kraja. Prva godina majčinstva je najvažnija.

* Sigurno nije lako balansirati karijeru i majčinstvo, kako se snalazite?

- Kao i svatko. Nije lako, ali moraš plivati jer dijete treba naučiti plivati uz tebe. Ima svakakvih dana, ali kada se sve zbroji najbitnije je da su klinci zdravi i sretni, a mislim da su sretni. Sve drugo je manje važno i ide dan po dan.

* Kakav je osjećaj vratiti se na daske nakon jednog perioda apsolutno posvećenog djeci?

- Ne znam još, vidjet ćemo. Ne pripremam projekte za ovu jesen, Martin je još mali. Između Katje i Martina je bilo kratko vremensko razdoblje pa mislim da to iskustvo vraćanja na daske nije pretjerano mjerodavno. To će se tek vidjeti u veljači iduće godine kada opet počinjem glumiti.

* Dakle, ne pokreće Vas ambicija više?

- Ma, uopće ne. Imam osjećaj kao da sam napravila sve što sam htjela napraviti i vjerujem da sam postigla dosta. Sada mi je obitelj najvažnija, a što se tiče posla namjeravam raditi normalno, ležerno, opušteno. Svakako da ću sudjelovati u raznim projektima, ali daleko od toga da će mi to biti imperativ.

* Vaš suprug Davor Švaić i Vi imate dosta bliske karijere, kako to funkcionira?

- Da, on je docent montaže na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Hvala bogu, imao je povjerenje u moje majčinske sposobnost i odvukao me iz kazališta u obiteljski život. Velika je potpora, kako u obiteljskim, tako i u poslovnim obavezama. Sretna sam. Ne žalim ni za čim.

* Našli ste se, dakle, u majčinstvu?

- Da. Apsolutno. Mislim da je i djeci zabavno sa mnom. Mama glumica, zezamo se, glumimo, pjevamo, radimo lutkarske predstave. Dobro, rade to sve mame, ali recimo da sam ja profesionalka.

* Imate li planove uskoro raditi nešto u Požegi?

- Nemam konkretne planove, ali svakako bih voljela, to je moj grad. Uvijek uživam kad radim nešto ovdje. Također bi bilo izvrsno u Požegi napraviti kazališni  festival kao što je u Vinkovcima, možda čak i međunarodni. Bilo dječji ili za odrasle. Imamo divne umjetnike, zaista bismo trebali napraviti nešto. Htjela bih dovesti kvalitetne redatelje u Požegu, naravno u dogovoru s Gradskim kazalištem i Gradom Požegom. To je sve još na razini ideje, ali mislim da bi bilo lijepo i da je izvedivo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI