Mali kazalištarci oduševili publiku: ¨Odigrali su to s guštom i bez treme¨ (video)

Predstava Sunce djever i Neva Nevičica
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5334

Mala škola kazališta s predstavom "Sunce djever i Neva Nevičica" je na najbolji način zatvorila Festival znanosti koji se prvi put proširio izvan Požege u preko 150 aktivnosti diljem županije. Poznatu bajku su mali glumci pod vodstvom Slavice Jelić vrhunski obradili, toliko dobro da bi i njena autorica Ivana Brlić Mažuranić bila ponosna kao i brojni roditelji i prijatelji koji su je došli pogledati. Dobro su se zabavili, nasmijali, ali i naučili puno jer u predstavi ljubav sve pobjeđuje. Požeško kazalište je bilo puno s razlogom, a kako su vješto glumili mali kazalištarci možete pogledati u kratkom videoprilogu.



- Prekrasno, ja sam toliko zadovoljna zato što su to klinci tako s guštom odigrali, s tolikom radošću i veseljem. Uopće nisam primjećivala da ih hvata trema i da nešto neće biti dobro. Zapravo je sve teklo savršeno. U predstavi ih glumi 16, to je veća predstava i ekipa. Zapravo trebalo ih je sve sinkronizirati. Bilo je teško, ali klinci strašno vole dolaziti u kazalište, glumiti i raditi. Svaki put kada dođem umorna u kazalište, oni me podignu i ja prštim s njima. To je začarani krug i prekrasno je. I nakon 20 godina u kazalištu još i dalje s puno entuzijazma radim - rekla nam je Slavica Jelić, voditeljica Male škole kazališta u Gradskom kazalištu Požega.


- Ja sam baka koja začara Nevu Nevičicu. Na početku sam pozitivac, a na kraju negativac pa je zanimljiva uloga. Bilo nam je super. Za predstavu smo se spremali još od Božića. Super je nastupiti pred tolikom publikom. Imam 15 godina, a glumim već sedam. To mi znači jako puno. Možda jednog dana budem i prava glumica. Gospođa Slavica zna s djecom i sa svime, svaka joj čast - ispričala nam je "baka Mokoš" Ana Matoković.




- Glumio sam sunce Helija, grčkog boga sunca i to mi je bilo malo dosadno i malo zanimljivo. Bilo je dosadno na početku jer me stisnula trema i onda za kraj "Aleluja, gotovo je". Nisam morao puno pričati. Za tekst sam se pripremao dvije-tri minute, imam dobro pamćenje pa mi to nije teško, tekstovi nisu dugački. Glumiti volim jer mogu pokazati emocije, da mi nitko kad sam ljut i kad ga zamolim da mi nešto donese ne kaže "Donesi si sam", već "Evo, sad ću". Zabavljamo se odlično na družini, a naša mentorica je jako draga i sve nas voli. Uvijek nam je veselo - kazao nam je devetogodišnji glumac Jurij Navratil koji ima već puno uloga iza sebe.

- Bilo je ugodno za glumiti i dobro je znati da smo sretni svi kada igramo naše uloge. To je velikim djelom zasluga naše voditeljice Slavice Jelić. Motivira nas, stalno se zabavljamo, igramo i nikad nije dosadno. Omiljena uloga mi je četvrti patuljak kojeg sam igrala u Božićnoj predstavi, a ova danas - božica sunca Amaterasu mi je odmah iza nje zato što je neobična. Dan će mi ostati i u sjećanju jer sam jurila sa svoje prve pričesti da stignem na predstavu. Bilo je napeto, ali sve je uspjelo super i "za pet". Publika je pljeskala i bilo je odlično - ispričala nam je Ena Špoler.



- Premašili smo dvostruko gotovo u svemu prošlu godinu kada je u Požegi bilo 55 sati programa. Ove godine imamo 300 sati programa u 12 gradova i sela te 150 aktivnosti po čemu je festival četvrti u Hrvatskoj iza Zagreba, Osijeka i Rijeke. Veći smo od Splita, Pule, Slavonskog Broda što su bitno veći gradovi. To nam daje veliki ponos. Sudjelovalo je četrdesetak partnerskih organizacija i to je dobar primjer suorganizacije. Prema našim procjenama je bilo oko 2.000 ljudi na svim događanjima. Teško je to nadmašiti, ali uvijek postoje neke ideje i uvijek se može nešto bolje. Ponosim se time što smo uspjeli otići van Požege i u manja mjesta za koja inače imamo dojam da su zakinuta - izjavio je nakon predstave Goran Đurđević, predsjednik Povijesnog društva Požega, koji je i službeno zatvorio Festival znanosti posvećen suncu.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI