Vladin jumbo jet, spreman za let: ¨Kad napravim sljedeći, taj će letjeti¨ (video)

Vlado Nikolić s obitelji ispred njihovog "jumbo jeta"
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10427

"Prije 35 godina su mi dali nadimak `Jumbo jet` po automobilu, bilo je ludo, vozio sam i bez dozvole i svakako. Nema nikakve veze sa zrakoplovima. I onda sam došao na ideju da napravim vlastiti jumbo jet", objašnjava nam Vlado Nikolić kako je u njegovom dvorištu u Brodskom Drenovcu kraj Pleternice, na kućnom broju 76 "niknuo" dvometarski "jumbo jet". u tjedan dana ga je izradio sa svojim susjedom Ivicom Vladićem.



Prvi proizvod buduće drenovačke zrakoplovne industrije je stvarno živopisan. Ima i svjetla koja se pale u mraku, a sve je na oko dva metra visokom postolju.





- Na njemu je i austrijska zastava zato što imam zeta Austrijanca i natpis Admiral jer često posjećujem kockarnicu tog imena. Ima i rasvjetu po noći. Sad ljudima ne moram objašnjavati gdje se nalazim nego kažem samo: "Kod aviona". Ukućani i sumještani se zafrkavaju, interesantno je cijelom selu - kaže Vlado, a onda nas prekida njegov kum na neobičnom biciklu. Cijelo susjedstvo i obitelj se prilikom cijelog razgovora valjaju od smijeha, tako da vam donosimo i kratki video koji najbolje pokazuje veselu atmosferu pred presijecanje vrpce dvorištu obitelji Nikolić.



- Susjed je došao s idejom i ja sam pristao, vjerojatno ne bi nitko pristao osim mene. Inače surađujemo, od balkonskih ograda koje sam mu radio do svega drugog što treba. Po struci sam automehaničar, nisam profesionalni zavarivač, ali radim to. Radim u jednoj tvrtki u Lužanima i radio sam u servisu za popravke kosilica, radim sve. Ovo mi je prvi zrakoplov koji sam napravio, nadam se ne i posljednji. Ovaj samo što ne leti, a drugi će letjeti - kaže nam Ivica Vladić, sukrivac za jumbo jet u dvorištu njegovih susjeda.



- Ne znam kad će biti kraj njegovim ludostima. Nije mu prva, napravio je ih puno. Ima slijetanja u Orljavu, razno raznih gluposti. Udala sam se za harmonikaša, znala sam što me čeka proživjela sam puno toga. U našoj kući je uvijek smiješno - komentira Vladina supruga Anka. - Njegova omiljena poskočica pred svirku je "Jumbo jet, spreman za let", molim vas da to bude naslov - ubacuje se Vladina kćer. Želja ispunjena.



- Vrlo sam sretan i ponosan na ovu obitelj. Dobro se provodimo i to mi se sviđa. Ne bih rekao da su ljudi u selu toliko ludi, nego su uvijek sretni i imaju puno zabave u svojim životima. Osobno se osjećam vrlo dobro ovdje. Počašćen sam što su stavili austrijsku zastavu na zrakoplov - kaže nam na kraju Vladin zet Erich.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI