Anitu iznenadilo prvo mjesto: ¨Možda se sad ozbiljnije posvetim trčanju¨

Anita Barišić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11766

"Nisam gledao vrijeme, išao sam oko 52:30. Prošle godine je bilo oko 54 minute, ali su vremenski uvjeti bili malo lošiji. Nije bilo teško, samo malo vruće. Ovo mi je drugi memorijal zaredom koju sam pobijedio, nastojat ću doći i iduće godine. Sve ovisi o treningu i pripremama. Stazu je doživljaj istrčati i po suncu i po kiši. Sve čestitke organizatoru. Utrka je super organizirana i vidimo se nagodinu ", rekao nam je Brođanin Dejan Radanac koji je i ove godine najbrže istrčao 15,6 kilometara od Velike do Požege.



Panežićev memorijal je istrčao više od 9 minuta bolje od ostatka konkurencije koju zapravo nije ni imao. Odvojio se odmah na početku nekoliko stotina metara i samo povećavao prednost koja je na kraju iznosila više od dva kilometra. Ostali trkači nisu stigli ni disati njegovu prašinu.


Drugo mjesto je osvojio Metkovčanin Mario Medić, a treće mjesto Mladen Meštrović iz Zagreba. To je bio najzanimljiviji preokret u utrci jer je Meštrović cijelo vrijeme vodio ispred Medića da bi zamijenili uloge malo pred ciljem. Najbolji domaći trkač je bio Požežanin Marijan Brus koji je utrčao četvrti na cilj. Među ženama je najbrža bila Požežanka Anita Barišić, slijedila ju je Ana Kresojević (AK Maksimir Zagreb). Treće mjesto su zanimljivo podijelile Mihaljevčanka Barbara Adžić i Požežanka Andreja Banaj. 42. Memorijal Zvonka Panežića je istrčalo je 53 trkača, od čega šest trkačica, a mini utrku od 6 kilometra je istrčalo šest mladih trkača iz Škole trčanja Atletskog kluba Požega.


- Inače sam Metkovčanin iako mi piše da sam iz Zadra jer sam  tamo često. Za utrku sam čuo tako što sam tu došao na vojno školovanje. Tu imam i prijatelja koji se bave trčanjem, inače trčim po cijeloj Hrvatskoj. Ovo mi je prvi Panežićev memorijal. Utrka je bila super, vrijeme je prekrasno, ljudi također. Nisam se nadao da ću osvojiti drugo mjesto. Mislio sam da u Požegi ima i bržih trkača. Tko god završi, to je isto dobro. Vidimo se svakako nagodinu ako bude vremena - izjavio nam je drugoplasirani Mario Medić.



- Nestvarno je kako me treća mjesta izbjegavaju. Non-stop sam četvrti, ali dobro, u ovoj sam konkurenciji bio najbrži među starijim trkačima. Nadtrčao sam mnoge mlađe dečke. Prošla godina je bila bolja za mene jer sam "kišni čovjek". Sljedeća utrka meni i gospodinu Vinku Pisaroviću, koji ima moj naklon jer je u 62. godini istrčao Bečki maraton, je u Banjaluci. Sad ćemo Krajišnicima pokazati kako Slavonci drmaju - rekao nam je Marijan Brus, najbrži Požežanin.



- Trčanjem se ne bavim osim minimalno za sebe. Ovo mi je prva utrka, trebalo mi je sat i 18 minuta da je istrčim. Motivirala me prijateljica koja je tek krenula trčati pa je rekla da bismo mogle zajedno krenuti. Rekla sam "Hajde!" i krenula sam i ja. Možda ću se sad ozbiljnije posvetiti trčanju, ali ne vjerujem. Odlično je bilo, ekipa je super, stvarno je dobar osjećaj doći do cilja. Zadnjih 100 metara je najgore - kazala nam je Anita Barišić, iznenađena prvim mjestom u ženskoj konkurenciji.



- Odaziv je solidan. Kvaliteta natjecatelja je sve bolja. Ove godine možemo reći da je najbolja konkurencija dosad. Ovo je i novo najbolje vrijeme staze. Počeli smo ga službeno mjeriti ponovno od prošle godine jer smo okrenuli smjer utrke koja sad ide nizbrdo. Tu je i naša škola trčanja koja je trčala otprilike 6 kilometara iz Mihaljevaca. Možemo reći ida svake godine imamo se veći broj uključenih ljudi. Ovo sa školom trčanja će vjerojatno biti tradicija i idućih godina. To nam je ujedno i priprema za festivalsku utrku koju ove godine planiramo u sklopu Aurea Festa. Pokušavamo trčanje u Požeštini dići na viši nivo - izjavio nam je na kraju Damir Ludvig, predsjednik AK Požega.





FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI